Home Політика Обрано голову Житомирської обласної ради. ВІДЕО

Обрано голову Житомирської обласної ради. ВІДЕО

125

 На засіданні першої сесії обласної ради VII скликання було обрано голову Житомирської обласної ради. Нею стала Анжеліка Лабунська (ВО«Батьківщина»). За її кандидатуру проголосували 33 депутати із 38, що брали участь у таємному голосуванні.

Юрій Довгополий, голова лічильної комісії: «Виготовлено бюлетенів для голосування – 64. Видано – 38. Взяло участь у голосуванні – 38 депутатів. Кількість бюлетенів визнано не дійсними – 0. Не взяло участь у голосуванні – 26 депутатів. За Лабунську Анжеліку Вікторівну подано 33 голоси. Кількість депутатів, що не підтримали – 5. Вирішили, вважати обраною головою обласної ради  Лабунську Анжеліку Вікторівну»

Після оголошення результатів, Анжеліка Вікторівна подякувала усім, хто її підтримав, прийняла присягу посадової особи місцевого самоврядування та оголосила про відмову від заробітної плати.

Анжеліка Лабунська, голова Житомирської обласної ради: «Є сьогодні бюджет, у мене є декларація, в якій вказані мої доходи. І мені буде дуже соромно, якщо ще й обласна рада буде за рахунок людей оплачувати мені заробітну плату. Тому, я прошу, підготувати інший проект рішення, у зв’язку з прийняттям мого рішення. Прошу голосувати і встановити мені заробітну плату в розмірі 1 грн».

За ініціативи новообраної голови обласної ради, у роботі першої сесії було оголошено перерву. Як пояснила Анжеліка Лабунська, це необхідно для того, щоб емоції, які «зашкалювали» на цьому засіданні, не завадили у прийнятті важливих рішень. Тому, першого заступника та заступника голови обласної ради депутатський корпус обиратиме вже на наступному засіданні.

Анжеліка Лабунська, голова Житомирської обласної ради: «Я думаю, що сьогодні трохи всі охолонуть і ми з завтрашнього дня почнемо працювати. Бо люди чекають від нас не розподілу посад, а саме праці на користь людей».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here