Home Політика На виборах в ОТГ на Житомирщині 29 жовтня застосують сучасні політтехнології

На виборах в ОТГ на Житомирщині 29 жовтня застосують сучасні політтехнології

152

9 вересня офіційно розпочалася підготовка до виборів в об’єднані територіальні громади, що пройдуть 29 жовтня 2017 року.

Нагадємо, що ЦВК назначила на цю дату вибори в 13 новостворених ОТГ Житомирської області: Ємільчинська селищна об’єднана територіальна громада, Любарська селищна об’єднана територіальна громада, Брониківська сільська об’єднана територіальна громада, Піщівська сільська об’єднана територіальна громада, Словечанська сільська об’єднана територіальна громада, Овруцька міська об’єднана територіальна громада, Курненська сільська об’єднана територіальна громада, Мартинівська сільська об’єднана територіальна громада, Соколівська сільська об’єднана територіальна громада, Пулинська селищна об’єднана територіальна громада, Радомишльська міська об’єднана територіальна громада, Глибочицька сільська об’єднана територіальна громада, Оліївська сільська об’єднана територіальна громада. Експерти прогнозують, що найзапекліша боротьба розгорнеться в Радомишлі та Овручі – інтерес до міст зі сторони політичних гравців завжди вищий.

Як показав досвід виборів в ОТГ, що пройшли в 2016-2017 рр., інтерес до таких місцевих виборів високий. На останніх виборах використовували сучасні виборчі технології, а в деяких ОТГ навіть повідомляли про факти підкупу та чорний піар.

За потребами кандидатів до ОТГ спостерігають політтехнологи. Так, проект Местные.ком , який спеціалізується на рішеннях для виборів, проведе семінар з підготовки кандидатів та штабіств, який пройде 16 вересня в Києві і буде називатися "Як виграти вибори в ОТГ. Готові рішення".

Координатор проекту Местные.ком, Павло Карайченцев, вважає, що багато кандидатів, особливо орієнтовані на свій попередній досвід по виборам до сільрад, поки що не розуміють з чим прийдеться  стикнутися: «Повноваження, які з’явилися в ОТГ, роблять боротьбу за посаду голови та більшість цікавими для командних гравців, що визначає збільшені бюджети, використання технологій, які раніше можна було побачити лише в багатих населенних пунктах. В боротьбу за мандати негласно включаються корпорації, агрохолдинги, які працюють на території: вони складуть конкуренцію політичним партіям. Для останніх ці вибори – скоріше огляд сил в міжвиборний період.

Сама виборча кампанія буде проходити швидко, і основна частина кандидатів заявить про себе лише в останні два тижні перед днем голосування. Але серйозні гравці вже розпочали кампанії до офіційного старту: формують списки своїх виборців, розгортають сітки для підвозу людей на дільниці, а їхні кандидати проводять зустрічі, роблять «добрі справи» та обходять старих знайомих». Політтехнологи також нагадують,  що ці вибори до ОТГ будуть найцікавішими серед тих, що проходять з жовтня 2015 року: «на 29 жовтня 2017 року ЦВК призначила найбільшу кількість виборів в ОТГ, які будуть проходити одночасно. Фактично кампанія розпочинається і на тих територіях, де вибори будуть призначені на грудень 2017 р».

Учасникам семінару, який пройде в Києві політтехнологи-практики відкриють секрети найбільш результативних рішень, які були використані на попередніх виборах до ОТГ, їм також допоможуть порахувати бюджети, дадуть документи для оперативного розгортаня штабів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here