Home Політика На потреби мобілізованих земляків у Попільнянському районі зібрали понад 400 тисяч

На потреби мобілізованих земляків у Попільнянському районі зібрали понад 400 тисяч

95

Під час прес-конференції з нагоди старту благодійного марафону  "Допоможи героям" у Житомирі один з організаторів проекту – Іван Мартинчук, представив чиновника з Попільнянського району.

За його словами, голова тамтешньої райради Петро Боровський зумів з початком АТО активізувати громаду на підтримку мобілізованих земляків.

Боровський пояснює, що в подібній ситуації кожен має діяти в першу чергу як громадянин держави, на цілісність якої посягають вороги.

Зокрема, в районі завдяки численним акціям та заходам вдалося зібрати 411 тисяч. Ці гроші знаходяться на благодійному рахунку і при потребі саме звідти беруть кошти на виплати допомоги військовослужбовцям та їх родинам.

Наразі в районі нараховується 307 мобілізованих, які проходять службу в 95, 30, 26 та 72 бригадах і перебувають в зоні АТО.

Тим, у кого вдома залишилися діти вже виплатили по тисячі гривень, а родинам поранених бійців – по 5 тисяч. Крім цього, 20 тисяч надають у випадку, якщо військовий загинув.

Боровський також повідомив, що вдалося придбати 96 бронежилетів для батальйону тероборони та 170 бронежилетів  для військових з району.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here