Home Політика Депутат Житомирської райради Приставський подарував ікону Свято-Миколаївській церкві с.Станишівка. ФОТО

Депутат Житомирської райради Приставський подарував ікону Свято-Миколаївській церкві с.Станишівка. ФОТО

210

Микола Приставський  з 2015 року  – депутат Житомирської районної ради.  Вже  10 років мешкає у селі Станишівка.  Свого часу здобув освіту у Житомирському кооперативному коледжі бізнесу і права, а також у Житомирському національному агроекологічному університеті. Активно поєднує громадську та політичну діяльність, а ще підтримує громаду свого району.

Максимальна відкритість  і прозорість роботи – це одне із основних гасел Миколи Приставського. Ним він керується постійно, за яку справу б не брався.  Для свого Житомирського району намагається зробити якомога більше і  у статусі громадського діяча, і у статусі депутата райради.

Допомога і підтримка від Приставського надходить у різних сферах – культурній, медичній, освітній, правовій, тощо. Поряд з цим, намагається дбати і про духовний розвиток та виховання односельчан.

Зокрема, 25 грудня під час ранкової служби у Свято-Миколаївській церкві с.Станишівка подарував храму ікону св.Миколая Чудотворця.

«Ми живемо у такий час, коли люди  все більше звертаються до Бога з молитвами. Просять миру, добробуту нашій країні, аби він захистив  воїнів на Сході, аби подарував зцілення хворим діткам, відвернув від нас усі біди й негаразди,  – каже депутат Житомирської районної ради Микола Приставський. –  Йдемо у храм з надією, що наші молитви будуть почуті.  Ідея придбати і подарувати церкві ікону Святого Миколая  зявилася кілька років тому. Для мене це досить символічно, адже сам Микола і храм  названий на честь цього святого. Врешті, у ці святкові дні вдалося реалізувати свій задум, тож ікона Миколая Чудотворця вже знаходиться у храмі. Нехай Святитель Миколай молить Бога за усіх нас, щоб були здорові та жили у достатку, щоб мали сили і можливості на нові добрі справи й звершення».

Нагадаємо, що Приставський входив до молодіжних громадських організацій, був і залишається активним учасником волонтерського руху, протягом 2013-2015 рр. – помічник депутата Житомирської облради, у 2015-2016 рр. – член громадської ради при Житомирській ОДА, з 2014 року – голова ВМГО «Батьківщина молода» Житомирського району, а також директор з основних питань діяльності благодійного фонду ДЮСКД «Житичі», заступник голови Житомирської районної партійної організації ВО «Батьківщина», голова осередку молодої «Просвіти» ім.Т.Г.Шевченка в м.Житомир.

«Ми намагаємося підтримувати усіх тих, кому потрібна допомога – діти-сироти, люди похилого віку і люди з обмеженими можливостями, учасники АТО  і їх родини, інші.  На особливу увагу заслуговує наше молоде покоління – школярі.  Творчі конкурси, конкурси краси, фестивалі, освітні проекти стають майданчиками для успішного старту молоді, тож я зі своєю командою постійно намагався дати цей шанс діткам Житомирського району, – пояснює Микола Приставський. –  Зокрема, вже три роки поспіль ми проводимо конкурс «Королева краси с.Станишівка» серед юних красунь.    Цього року  започаткували конкурс талантів «Зірка Житомирського району».  Нам вдалося у 2015-2016 рр. влаштувати літній відпочинок у санаторії «Березовий гай» для 12 дітей району.

 

Також неодноразово були організаторами та учасниками благодійних заходів на підтримку військовослужбовців, які боронять країну на східних рубежах.  У  цьому році започаткував ще й  премію депутата Житомирської  районної ради, яку вже отримали три учениці Станишівської школи.  Разом з тим, до 400-річчя с.Станишівка ініціював видання книги «Станишівка століття тому». Завдяки моєму депутатському сприянню  були направлені кошти  із бюджету на проведення поточного ремонту ФАПу в селі Слобода-Селець (50 тис. грн), проведення капітального ремонту санвузлів Станишівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (250 тис. грн).

Бібліотека с.Слобода-Селець отримала ноутбук, а 5 тисяч гривень передбачено на спортивний інвентар для Станишівської школи. Жителі сіл Станишівка, Бистри та Слобода-Селець змогли отримати  не лише матеріальну допомогу (19 осіб), але й юридичну консультацію".

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here