Home Політика День Європи у Житомирі: закордонні делегації, багато музики і фестиваль єропейської кухні....

День Європи у Житомирі: закордонні делегації, багато музики і фестиваль єропейської кухні. ПРОГРАМА

110

Традиційно у травні європейське співтовариство відзначає День Європи. Особливістю святкування Дня Європи-2017 у Житомирі є те, що 19-20 травня буде утворено спільний простір Житомира та міст-побратимів. Житомир відвідають офіційні делегації з міст Кутаїсі (Грузія), Монтана (Болгарія), Плоцьк (Республіка Польща), Битом (Республіка Польща).

19 травня приєднається делегація зі Словенії. А 20 травня – урядовці та представники сейму Республіки Польща.  

Вже повідомили про участь у заходах віце-маршалек Сейму Республіки Польща Ришард Терлецький, Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, віце-мер міста Монтана Станіслав Станоєв, голова адміністрації мерії Кутаїсі Звіад Лавакхіа. Заходи також відвідає Надзвичайний і Повноважний Посол Словенії в Україні Наташа Прах.

Цьогоріч житомирян на Дні Європи чекає багато сюрпризів та новинок. Зокрема, 19 травня на майдані імені С.П. Корольова о 18:00 розпочнеться концерт за участі артистів Сілезької опери (Республіка Польща) у супроводі Симфонічного оркестру «Lords of the Sound» (м. Київ), Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І. Кочерги, G-ART #всепоцимбалах: виконання світових рокових хітів на українських народних інструментах та багато іншого.

20 травня о 12.00 за адресою Леха Качинського, 2 відбудеться урочисте відкриття пам’ятної дошки Леху Качинському. На захід також запрошені донька Президента Республіки Польща Л. Качинського – Марта Качинська, керівники полонійних місцевих громадських організацій.

20 травня на вулиці Михайлівській за участі гостей із міст-побратимів о 14.00 розпочнеться публічна дискусія на тему: «Європейські цінності. Досвід добросусідства». Модератором дискусії буде відомий журналіст, редактор, радіоведучий, телеведучий, медіа-експерт та медіа-тренер – Андрій Куликов.

Окрім цього, на Михайлівській проходитиме культурно-мистецький фестиваль національних товариств міста Житомира, фестиваль європейської кухні, о 16:00 розпочнеться виступ вуличних музикантів: запрошені гості «ATOMIC SIMAO» (м. Київ). На Замковій горі з 17.00 проходитиме IV Житомирський джаз-фест «Jazzomir».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here