Home Відпочинок «Мандрівки Житомирщиною»: Коростишів – місто на граніті. ФОТОРЕПОРТАЖ

«Мандрівки Житомирщиною»: Коростишів – місто на граніті. ФОТОРЕПОРТАЖ

817

Коростишів – це гранітне місто. Саме туди ми відправилися у рамках свого фотопроекту «Мандрівки Житомирщиною».
Куди не поглянь, всюди гранітні пам’ятники та вироби на продаж. І тому перше місце, куди захотілось навідатися – це затоплений гранітний кар’єр, що знаходивсь неподалік міста.

Взагалі місто оточують багато штучних водоймищ. Біля одієї з них стоїть знак, де мити машини заборонено, однак сліди від машин, які ведуть прямо у озеро свіжі. Знак на в’їзді у місто переломлений і тримається на одній лапці. Прикро. Однак гранітна вивіска Коростишева трохи далі виглядає епічненько.


Дійшовши до кар’єра, мусимо перейти через струмок, про який насторожливо розповідали водії, що бували тут раніше. Дійшли до водоймища. Насолоджуємось прекрасним мальовничим пейзажем. Приїжджі також приїхали пофотографуватися тут. Котики проростають з гранітних свердловин. А дерева ніби раніше мали функцію якогось підвісу, бо зігнулись лихо.


Повертаємось в місто, побачили лисичку-собачку, заблукали серед вивісок про граніт, але врешті потрапили в чудодійний парк, де знаходяться неймовірні скульптури відомого мецената Коростишева.

«…багато творінь народжуються, коли я просто стою перед брилою каменю і в ній шукаю образ, який вже закладений Всевишнім…», – з такими словами працював над своїми кам’яними творіннями Віталій Рожик.


Піднімаємось у верхню частину парку, там більшість скульптур присвячені Другій світовій. Вічний вогонь, не такий вже і вічний, на момент нашого перебування чомусь не палав. Дивина. Також неподалік збереглись руїни від помешкання графа Густава Олізара, поета, публіциста, відомого громадського діяча ХІХ століття.


Йдучи по місту, видніється незлічена кількість скульптур. Попили кави в місцевій «Чоколядній Кав’ярні», було смачно. Уже стемніло, проходим повз «Фуршетіка», добираємось до автостанції.


Місто ще можна досліджувати й досліджувати. І половини його не роздивилися, тому виникає бажання якось повернутись сюди і завершити незакінчене.
Ярослав ХОРКІНС
Більше фото в альбомі Першого житомирського інформаційного порталу




LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here