Home Освіта Житомиряни приєдналися до освітньо-політичного проекту ”Курс самоорганізації”. ФОТО

Житомиряни приєдналися до освітньо-політичного проекту \”Курс самоорганізації\”. ФОТО

114

Протягом двох місяців 25 осіб, серед яких журналісти, громадські та політичні активісти, соціальні педагоги, психологи, студенти та викладачі, представники органів місцевої влади й члени політичного об’єднання «Сила людей», пройдуть у Житомирі «Курс самоорганізації».

Ініціатором проведення такого проекту для житомирян та активних мешканців регіону виступили депутат обласної ради Дмитро Кропачов й викладач Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

Наразі такий освітньо-політичний курс проходить у Київі, Харкові, Ужгороді, а з 14 жовтня до них приєднався і Житомир.

За словами Солонтая, який став тренером на першому занятті, подібні освітні проекти – це те базове, чим мають займатися у міжвиборчий період політичні організації на місцях. 

Після того, як «Курс самоорганізації» пройде одна група осіб, набиратимуть інших аж до того часу, поки населення у більшій мірі не орієнтуватиметься у питаннях самоорганізації у різних сферах.

Житомиряни мають пройти 10 основних занять, теми для яких вони можуть пропонувати самостійно і голосувати за вже запропоновані . Зокрема, їм розкажуть про  політичну систему України, суспільну, громадську та політичну діяльність, самоорганізацію, самоврядування, вплив громади на владу до, під час і після виборів, пряму демократію та інше.  Ділитимуться своїми знаннями та досвідом провідні суспільні діячі у статусі  лекторів, експертів та консультантів. 

Під час першого двогодинного заняття учасники «Курсу самоорганізації» працювали у групах над спільним визначенням поняття «самоорганізації» і намагалися знайти реальні приклади цього процесу. Надалі окрім теоретичних занять, їм буде запропоновано виконувати практичні завдання для фіксації  набутих навичок під час навчання.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here