Home Освіта Житомирський національний агроекологічний університет – твій перший крок до професійної реалізації

Житомирський національний агроекологічний університет – твій перший крок до професійної реалізації

351

  Щороку Житомирський національний агроекологічний університет обирають тисячі студентів з різних куточків області та інших регіонів країни. Тут готують майбутніх  фахівців за 27 спеціальностями на 8 факультетах – технологічному, екології і права, інженерії та енергетики, агрономічному, економіки та менеджменту, лісового господарства, обліку та фінансів, ветеринарної медицини.

За майже столітню історію цей навчальний заклад пройшов різні етапи свого розвитку, становлення й реформування.  

Нині ЖНАЕУ нарощує свій потенціал і демонструє гарні показники, має партнерів в Україні та за кордоном,   приймає іноземні делегації, на базі на базі університету проводять заходи регіонального, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Заклад вищої освіти бере участь у міжнародних проектах ( проект «Німецько-Українська співпраця в галузі органічного землеробства» та проект «Аграрна політика ЄС»   в рамках програми «ЕРАЗМУС+»), здобуває гранти, викладачі й науковці обмінюються досвідом із  колегами з різних країн світу (Японія, Німеччина, Швеція, Польща, Італія, США, Великобританія, Франція, Данія, Нідерланди, Литва). Студенти  проходять практику і стажування за кордоном та в ОТГ, впроваджується ряд ефективних заходів для налагодження співпраці між ЖНАЕУ та виробничим сектором для подальшого працевлаштування випускників, оновлюється матеріально-технічна база, тощо.

Враховуючи екологічну спрямованість університету, його наукова діяльність зосереджена на пріоритетних напрямах дослідження – органічне виробництво, відновлювана енергетика, очистка води, розвиток сільського підприємництва, відродження радіоактивно забруднених територій. За останні  роки в Житомирському національному агроекологічному університеті ліцензували кілька нових спеціальностей – «Комп’ютерні науки», «Міжнародні економічні відносини», «Технологія захисту навколишнього середовища», «Водні біоресурси та аквакультура», «Туризм», «Садівництво та виноградство», «Науки про землю»,  «Інформаційні системи та технології», «Галузеве машинобудування», «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».


Крім цього, Житомирський агроуніверситет суттєво покращив свої позиції у рейтингах: у міжнародному рейтингу «Ranking Web of Universities»   піднявся на 25 позицій, зайнявши 97 місце серед 327 вітчизняних ВНЗ, у міжнародному рейтингу «Top Universities by Google Scholar Citations» покращив свій показник на 7 позицій, зайнявши серед вітчизняних ВНЗ 39 місце, а у рейтингу сайту webometrics.info  ЖНАЕУ знаходиться  на 46-ому місці серед українських ВНЗ по кількості цитувань у «Google Scholar» та на 3511-му місці – серед світових.


Студенти агроуніверситету – переможці Всеукраїнських олімпіад та конкурсів наукових робіт, спортивних змагань, творчих конкурсів та фестивалів, вони відзначені стипендіями Президента, Кабміну, ВРУ, а також міського голови. ЖНАЕУ долучився до організації та проведення І Регіонального форуму «Житомирщина – територія можливостей», благодійного марафону «Разом за життя» на підтримку онкохворих дітей, а також активно бере участь у загальноміських заходах (толока, концерти, ярмарки вакансій, форум роботодавців, майстерня міста, Дні Європи) і заходах на підтримку воїнів та їх родин, донорських акціях, всеукраїнській ініціативі «Шлях додому» по збору пластикових кришечок на протезування бійців.

«Житомирський національний агроекологічний університет – єдиний в державі аграрний вищий навчальний заклад екологічного спрямування та єдиний  у Житомирській області національний ВНЗ, який є базовим з підготовки фахівців для більшості галузей економіки Полісся  (Житомирської, Рівненської, Волинської областей). До його структури, окрім 8 факультетів, 42 кафедр і 85 їх філій на виробництві та в науково-дослідних установах, 10 навчальних корпусів і 8 гуртожитків, входять також Ботанічний сад, дослідне поле, навчальна ферма, лабораторія кінології, навчальна пасіка, навчально-науково-виробниа клініка ветеринарної медицини, Центр органічного виробництва «Полісся Органік», хіміко-аналітична лабораторія, Центр еколого-енергетичних технологій, лабораторія екології лісу, музей грунтів і мінералів, лабораторія геодезії та землеустрою, наукова бібліотека, лабораторія відновлювальної енергетики, – розповідає ректор ЖНАЕУ Олег Скидан. – Все ці можливості ми використовуємо для якісної підготовки майбутніх співробітників підприємств і компаній різної сфери. Також маємо домовленості із представниками бізнесу, завдяки чому наші студенти  регулярно відвідують із ознайомчими екскурсіями виробничі потужності передових підприємств області та країни, спілкуються з потенційними працедавцями під час зустрічей в університеті, отримуючи додаткову інформацію та реальний шанс працевлаштуватися там у подальшому.


На сьогоднішній день, завдання навчального закладу – готувати саме таких кваліфікованих фахівців, які затребувані на ринку праці. Тому наші навчальні плани й матеріали максимально відповідають тим вимогам і компетенція, які у подальшому знадобляться студентам і випускникам у роботі. Значна увага приділяється саме практичному аспекту підготовки. Зокрема, мова йде про проходження практики на вітчизняних підприємствах та за кордоном. Щорічно більше півтисячі наших студентів їдуть на зарубіжну виробничу практику   в Німеччину, Данію, Нідерланди, США, Туреччину, Швейцарію, Болгарію, ін. Завдяки цьому вони   формують власне бачення того, яким має бути сучасне виробництво – оснащення, технологічний процес, підхід до відбору кадрів, оплата, умови роботи, тощо. Цей досвід у подальшому може стати стимулом чи основою для створення вже у своїй країні подібних підприємств, спонукати до реалізації власних ідей».

За словами Олега Скидана, протягом навчального року в університеті завдяки співпраці із виробниками – ТДВ «Брацлав», ПАТ «Ельворті», ВАТ «Вібросепаратор», компанією «KUHN» корпорацією АСКО-УКРЕМ, ТОВ «Укрекоенерго ЛТД», ТОВ ВТП «Бутон», ПП «ТИТАН», ТОВ «СКОРК»   вдалося облаштувати кілька сучасних лабораторій, завдяки чому також вдається  підвищувати рівень підготовки фахівців   в умовах максимально наближених до виробничих ситуацій.

«Ми всіляко дбаємо про всебічний розвиток нашої молоді, тому створюємо усі необхідні умови не лише для навчання та наукової роботи, але й спортивних занять, соціальної та громадської роботи, підтримуємо волонтерський рух й творчі починання, – продовжує ректор ЖНАЕУ Олег Скидан. –  В університету діють спортивні секції, студентські клуби за інтересами та художні колективи (народний аматорський духовий оркестр, ансамбль барабанщиць, народний аматорський театральний колектив, танцювальний колектив, гурток естрадного співу та гурток спортивно-бального танцю),    щорічно проходить Спартакіада серед факультетів (12 видів спорту), Спартакіада першокурсників (11 видів спорту) та Спартакіада «Здоров’я», а ще дні факультетів, дебют першокурсників, ігри КВН.
 
Ми пишаємося нашими студентами, серед яких –  стипендіати та переможці всеукраїнських конкурсів,   майстри спорту, чемпіони світу та України, призери змагань.
Також приємно, що серед наших випускників є представники влади різного рівня, очільники підприємств, установ та компаній, успішні бізнесмени й управлінці, культурні та спортивні діячі, інші. Свого часу саме Житомирський національний агроекологічний університет допоміг кожному з них знайти своє місце у житті, розкрити свій потенціал, проявити вміння і навики. Щиро сподіваємося, що наш навчальний заклад стане першим кроком для здійснення усіх задумів та професійної реалізації і цьогорічних  вступників».


Нагадаємо, що   усю необхідну інформацію про умови та правила вступної кампанії-2018, прийом документів, вимоги до абітурієнтів, вартість навчання, пріоритетність,   предмети ЗНО,  а також перелік факультетів і спеціальностей можна подивитися у спеціальному розділі «Вступнику» на сайті  Житомирського національного агроекологічного уніеврситету. Також на базі приймальної комісії в  ЖНАЕУ діє центр сприяння подачі електронних заяв, де можна отримати усі необхідні консультації й технічну підтримку.

Прийом заяв і документів  стартує 12 липня та завершиться 26 липня для тих, хто вступає на основі сертифікатів ЗНО. На основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів – до 20 липня. Рейтинговий список вступників буде оприлюднений 1 серпня. Вступники можуть подати не більше семи заяв на чотири спеціальності. Для вступу потрібно подати сертифікат із ЗНО із трьох предметів. Для кожної спеціальності перелік цих предметів чітко зафіксований.

Приймальна комісія Житомирського національного агроекологічного університету: 10008, м. Житомир, бульвар Старий, 7. Телефони: (0412) 22-75-19; +38 (063) 108-78-60; +38 (097) 753-49-43.

 Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here