Home Освіта Житомирський держуніверситет дорівняється до Краківського

Житомирський держуніверситет дорівняється до Краківського

86

В Житомирському державному університеті ім.І.Франка на базі кафедри історії України був проведений семінар «Польсько-українські відносини: діалог культур», пише 20 хвилин.

У науковому заході взяли участь як викладачі кафедри історії України, так і викладачі Житомирського державного технологічного університету, а також представник університету Яна-Павла II у Кракові Роман Туровський та проректор з наукової роботи нашого університету Наталія Сейко.

Роман Туровський презентував останні важливі наукові праці свого університету – збірник польських документів та дослідження істориків університету Яна-Павла II, розповів про проекти по різним науковим напрямкам та висловив побажання професорського складу університету у Кракові про співпрацю з нашим університетом.

Проректор з наукової роботи університету Наталія Сейко зауважила, що ЖДУ імені Івана Франка зацікавлений у такій співпраці та має взаємне бажання, щоб співпраця була не фрагментарною, а стала постійною.

У ході семінару також обговорили відмінності між польською та українською системами освіти, прогресивні наукові тенденції в науці та освіті (наприклад, електронна версія джерел XIX сторіччя) та перспективи взаємних публікацій двох університетів, обмін лекціями, створення літніх шкіл.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here