Home Освіта Житомирщина опустилася в рейтингу регіонів за результатами ЗНО

Житомирщина опустилася в рейтингу регіонів за результатами ЗНО

111

Житомирський державний технологічний університет у рамках своєї співпраці із Вінницьким регіональним центром оцінювання якості освіти 22 квітня в черговий раз провів зустріч для майбутніх абітурієнтів.

Зокрема, під час заходу «ЗНО: секрети успіху» старшокласники могли не лише отримати поради щодо майбутнього тестування, дізнатися про терміни і порядок його проведення, але й ознайомитися веб-сервісом на сайті ЖДТУ для вибору спеціальності.

Заступник директора Вінницького РЦОЯО Людмила Марцева нагадала, що вже у травні одинадцятикласники складатимуть ЗНО з української мови та літератури, математики, історії України, результати якого цьогоріч зараховують як ДПА і вносять у атестат. Тривалість тестування, залежно від предмета, 120-180 хвилин. На Житомирщині діятиме 39 пунктів проходження ЗНО, а їх роботу забезпечуватиме 2432 педагогічних працівників. Учням з деяких районів необхідно буде їхати на пункти у сусідні райони чи в обласний центр, якщо там дуже мала кількість зареєстрованих.

На українську мову і літературу на Житомирщині зареєструвалося 9477 осіб, на математику – 4911, на історію – 7048. Додаткова сесія ЗНО буде з 14 червня. Для дітей з особливими потребами під час тестування будуть створені необхідні умови.

Людмила Марцева відзначила, що кількість бажаючих проходити ЗНО щорічно зростає, тому й кількість спостерігачів теж збільшили. Вона також акцентувала на тому, що учням заборонено проносити з собою на тестування телефони та інші засоби. У разі їх виявлення, учасника ЗНО позбавляють права завершити свою роботу і він має покинути пункт ЗНО, результат не зараховується.

Важливо, що учні, які не складуть українську мову та літературу далі до проходження ЗНО не допускаються. У контексті цього Марцева оприлюднила статистику з інформацією про те, скільки учнів з Житомирщини у попередні роки не змогли на ЗНО отримати мінімальний бал і не подолали поріг. З української мови таких у минулому році було 9 %, з математики – 25, 7 % з фізики – 25, 9%, а з хімії – 19 %.

Протягом 2008-2015 років у загальному рейтингу по Україні Житомирщина за результатами ЗНО по різних предметах серед усіх регіонів опустилася на кілька позицій. Приміром, раніше з української мови була на 3 місці, а нині – на 16, на 20 з математики і 19 з біології, а от з наглійської навпаки піднялася на 12 місце. У 2015 році на Житомирщині 45 учнів мали 200 балів із ЗНО, 13 з яких – це житомиряни.

Людмила Марцева також розповіла про структуру завдань і систему оцінювання під час ЗНО.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here