Home Освіта В Житомирі будуть готувати фахівців з «Управління фінансово-економічною безпекою»

В Житомирі будуть готувати фахівців з «Управління фінансово-економічною безпекою»

130

Уже цього року в Житомирському державному технологічному університеті почнуть готувати фахівців за спеціальністю «Управління фінансово-економічною безпекою». Відповідна магістерська програма наразі є єдиною в регіоні і дозволяє випускникам займати такі  посади: професіонал з фінансово-економічної безпеки, професіонал з корпоративного управління, відповідальний працівник банку, експерт із зовнішньо-економічних питань, економічний радник, консультант з економічних питань, фахівець з фінансово-економічної безпеки, фахівець з організації майнової та особистої безпеки та ін.

Також можна займати посади керівника, директора, його заступника, керівника філії, іншого структурного підрозділу – суб’єкта охоронної діяльності, працювати на відповідальних посадах в підрозділах банків та фінансових установ України.

Термін підготовки  – півтора роки за денною та заочною формою навчання. Вступити на дану спеціальність можуть абітурієнти, які мають базову вищу освіту (рівень «бакалавр») будь-якого напрямку підготовки або будь-яку повну вищу освіту (рівень «спеціаліст», «магістр»). Зарахування на навчання проводиться за результатами іспитів з іноземної мови та за фахом.

Проректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдикомов наголошує, що тести розроблені з урахуванням питань із різних галузей.

«Наш університет наприкінці травня пройшов ліцензування нової спеціальності – «Управління фінансово-економічною безпекою». Готувалися до цього два роки, тому маємо хороші кадри – виключно доктори і кандидати  наук, 90 % з яких мають міжнародні сертифікати, а також теоретичний і практичний досвід, – пояснює Євдокимов. – У нас є належна навчально-методична база.   Крім цього, один із наших викладачів  підготував власний підручник із грифом Міністерства, на основі якого здійснюватиметься  навчання фахівців даної спеціальності. Маємо ряд договорів про співробітництво із установами та організаціями міста, де наші студенти зможуть проходити практику. До навчального процесу залучатимемо фахівців із цієї сфери, які читатимуть студентам лекції. Плануємо використовувати міжнародний досвід і практику й наразі вже заявили про участь в кількох програмах  та проектах, де передбачається обмін студентами та викладачами. Спеціальність «Управління фінансово-економічною безпекою» – специфічна, але разом з тим дозволяє студентам за короткий термін фактично здобути нові навики, нову професію.  На денну форму навчання передбачено 30 місць і ще стільки ж –  на заочну. Вартість навчання  ще погоджується і коливатиметься від 12 до 16 тисяч гривень за рік».

До слова, очолив кафедру, де й готуватимуть спеціалістів «Управління фінансово-економічною безпекою», Валерій Нонік – кандидат юридичних наук, Заслужений юрист України, який працював також в органах МВС.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here