Home Освіта В Житомирі абітурієнт без сертифікатів ЗНО, але з мішком грошей намагався вступити...

В Житомирі абітурієнт без сертифікатів ЗНО, але з мішком грошей намагався вступити в університет. ФОТО та ВІДЕО

178

У перший день вступної кампанії працівників приймальної комісії Житомирського державного університету ім.І.Франка неабияк наполохав незвичний абітурієнт: хлопець у синьому капелюсі без сертифікатів ЗНО, але з відмінним шкільним атестатом та додатком до нього і мішком грошей намагався подати документи на дві спеціальності.

Спочатку він розповідав про свою ситуацію на соціально-психологічному факультеті, а коли там відмовилися, то випробував свою абітурієнську вдачу у ННІ філології та журналістики.

Ніхто не чинив йому опору, але й документів на вступ теж не прийняли, аргументувавши тим, що він приніс не повний пакет документів. При цьому, мішок з грошима, якими абітурієнт розмахував перед їх носом, на результат теж ніяк не повпливав.

Врешті-решт, абітурієнт після двох невдалих спроб та кількахвилинних розбірок у приймальній комісії, подався у кабінет її секретаря. Той в свою чергу ще раз нагадав, що наразі, керуючись законними підставами, вони не мають права приймати на вступ документи, серед яких нема результатів ЗНО з обовязкових предметів.

Абітурієнт розкрив свої карти і розповів, що він завітав у цей навчальний заклад з 2014 року, що засвідчує його стрічка "Вступник-2014". Наступного року згідно з новим законопроектом можуть повернути вступні іспити, а ЗНО втратить свою значимість, а отже у вузи автоматично повернеться корупційна схема вступу.

Сам абітурієнт назвав себе НеЗНОйком, продемонстував документи про здобуту освіту, не приховуючи, що купив їх, а мішок з грошима на вступ, який має вирішувати всі проблеми, йому дав батько.

Крім цього, хлопець відзначив, що працівники приймальної комісії адекватно сприйняли таку акцію, яка покликана показати реальний стан того, що буде, коли законопроект приймуть. Тоді подібні йому НеЗНОйки масово подадуться у вузи купувати собі дипломи. Власне, наразі такими НеЗНОЙками називає самих творців законопроекту.

Нагадаємо, що дану акцію у кількох містах країни паралельно сьогодні проводили активісти громадського руху "Відсіч", які вже місяць біля пунктів тестування, а зараз і біля приймальних комісій розповсюджують листівки на захист ЗНО та інформацією проти законопроекту "Про вищу освіту" Калетнікових та Ківалова.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here