Home Освіта В Житомир приїхали екологи з усієї України

В Житомир приїхали екологи з усієї України

87

 

22 травня у Житомирському національному агроекологічному університеті відбувся І Всеукраїнський молодіжний з’їзд екологів. Дата для І Всеукраїнського молодіжного з’їзду екологів була вибрана невипадково, адже саме 22 травня відзначається Міжнародний день біологічного різноманіття.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Із вітальним словом перед учасниками з’їду виступив ректор Житомирського національного агроекологічного університету Валерій Микитюк, викладачі закладу та провідні українські науковці.

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін, який взяв участь у з’їзді, наголосив на тому, що Житомирщина багата природними ресурсами та славиться своїми родючими землями. А на території нашої області зосереджена 5-та частина лісів України. За словами Сидора Васильовича, все це потребує дбайливого догляду та мудрого підходу до раціонального використання природних ресурсів. Голова облдержадміністрації висловив сподівання на те, що молоді екологи мають достатньо знань та практичних навичок, які дозволять їм отримати достойну роботу та працювати на благо громади, адже їх головне завдання – залишити для майбутніх поколінь чисте довкілля і квітучу землю.

Програма з’їзду передбачає проведення пленарного засідання конференції «Наука. Молодь. Екологія» та другого туру конкурсу наукових робіт з моніторингу довкілля України. Науковці переконанні, що проведення таких заходів сприяє реалізації в нашій державі стратегії сталого розвитку та збалансованого природокористування.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here