Home Освіта В рамках нацпроекту учні Житомирського екологічного ліцею отримали планшети та мультимедійне обладнання

В рамках нацпроекту учні Житомирського екологічного ліцею отримали планшети та мультимедійне обладнання

138

У Житомирському екологічному ліцеї №24 7 листопада відбулася презентація всеукраїнського конкурсу по відбору 2000 шкіл для участі у національному проекті «Відкритий світ».

Цей заклад освіти є учасником першого етапу Національного проекту «Відкритий світ» і вже успішно використовує у своєму навчальному процесі одержане мультимедійне і комп’ютерне обладнання.

Організатором заходу, в рамках регіонального туру, виступив Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку у співпраці із Житомирською обласною державною адміністрацією, Управлінням освіти Житомирської міської ради і Житомирським екологічним ліцеєм №24.

У презентації конкурсу взяли участь Мирослав Кілар – директор регіонального центру з інвестицій та розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України, Віталій Сівко – заступник директора регіонального центру з інвестицій та розвитку, Олеся Дерябіна – координатор освітніх програм Національного проекту «Відкритий світ» Держінвестпроекту України, Олександр Пастовенський – начальник управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації, Раїса Кошевич – заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради, Ганна Дудік – директор Житомирського екологічного ліцею №24, представники обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, начальники, заступники начальників управлінь і відділів освіти міських рад та районних державних адміністрацій, представники загальноосвітніх шкіл, засоби масової інформації.

Головною метою національного проекту «Відкритий світ» є виведення системи освіти в Україні на новий світовий рівень завдяки впровадженню в освітній процес сучасних інформаційних технологій та усунення освітньої нерівності у середніх школах країни.

На практиці такі нововведення принесуть користь не лише учням, але й вчителям, що відкриють можливості для більш ефективного контролю успішності учнів, зручнішого спілкування з батьками, а також професійного зростання.

Проект впроваджується Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України за ініціативи Президента України та у співпраці з Міністерством освіти і науки.

У рамках реалізації першого етапу проекту цифрове обладнання та широкосмуговий доступ до Інтернету були встановлені у 54 школах по всій території України.

Згідно із затвердженим Президентом України Національним планом дій на 2013 рік, до кінця року проект буде проваджуватись у 2000 українських шкіл. А до 2015 року всі середні школи України будуть обладнані новітньою технікою та підключені до мережі Інтернет.

Успішна реалізація 2-го етапу – це початок масового запровадження в школах сучасних технологій навчання. Загалом проект включає такі три етапи:

–    перший – тестування, вибір партнерів та обладнання 54 шкіл. Він відбувся в липні цього року;

–    другий – оснащення 2000 шкіл – до кінця року;

–    і третій етап – оснащення решти 17 тисяч шкіл України – до кінця 2015 року.

Сьогодні в Україні триває конкурс з реалізації ІІ етапу Національного проекту «Відкритий світ», за результатами якого учні 6-8 класів з 2000 українських шкіл отримають нове інтерактивне й мультимедійне обладнання, їхні вчителі – комп’ютери, цифрові лабораторії.

«Завдяки технологіям проекту ми забезпечимо рівний доступ до якісної освіти школярів, які проживають у будь-якому куточку країни. Це можливість отримати якісно нову освіту світового рівня. І школам треба скористатися шансом приєднатися до проекту вже цього року. Під час конкурсу ми хочемо виявити в українських школах справжніх ентузіастів новітніх технологій, ми не маємо наміру їх адміністративно нав’язувати, а навпаки шукаємо тих людей, які прагнуть навчатися за допомогою новітнього навчального обладнання. Саме тому ми пропонуємо усім вчителям, учням та їхнім батькам, які хочуть, щоб їхня школа перемогла, відзняти відеоролик «Чому цей проект має впроваджуватися в їхньому освітньому закладі та долучити до заявки», – керівник Національного проекту «Відкритий світ» Руслан Свірський.

До складу комісії, яка оцінюватиме відеоролики та визначить перелік 2000 шкіл, увійшли провідні компанії з IT-сфери, зокрема: Microsoft, Intel, Wikimedia. У рамках реалізації ІІ етапу Національний проект «Відкритий світ» продовжує співпрацю з провідними лідерами IT-ринку Microsoft, Cisco, Intel, Epson, Труніті.

 

 Правила участі у конкурсі розміщенні на сайті http://form.educom.uа

 

Довідково

Національний проект «Відкритий світ» реалізовує Держінвестпроект. Головна мета  Нацпроекту Національний проект «Відкритий світ» – перехід системи освіти в Україні на якісно новий рівень шляхом запровадження в освітній процес цифрових технологій та усунення освітньої нерівності.

У рамках реалізації першого етапу проекту цифрове обладнання від різних виробників та широкосмуговий доступ до Інтернету були встановлені у 54 пілотних школах України.

Згідно із затвердженим Президентом України Національним планом дій на 2013 рік, до кінця року проект впроваджуватиметься у 2000 українських шкіл. А до 2015 року всі середні школи України будуть обладнані новітньою технікою та підключені до мережі Інтернет.

Більше фото у спільноті Першого житомирського порталу в соцмережі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here