Home Освіта В агроуніверситеті підписали угоду про співпрацю з Університетом Міссурі США

В агроуніверситеті підписали угоду про співпрацю з Університетом Міссурі США

113

У Житомирському національному агроекологічному університеті продовжують налагоджувати співпрацю зі своїми іноземними колегами.

Зокрема, 18 квітня відбулася зустріч, під час якої ректор ЖНАЕУ Олег Скидан, проректор з навчальної роботи Юзеф Цаль-Цалко, начальник відділу міжнародного співробітництва Павло Поплавський підписали угоду про співробітництво з представниками Університету Міссурі (США) – доктором Кеннетом Шнебергером та координатором міжнародних програм Вільямом Меєрсом.

Відзначимо, що саме у цьому навчальному закладі пройшов стажування викладач Житомирського національного агроекологічного університету – Дмитро Дідух.

«Це наш перший візит в Україну, хоча ми вже мали гарну можливість ближче познайомитися з українцями – четверо викладачів стажувалися у нашому університеті. Були вражені їх рівнем володіння англійською і прагненням удосконалювати свої знання та поглиблювати їх, – зауважив під час спільної зустрічі в ЖНАЕУ доктор Кеннет Шнебергер – Сьогоднішнє підписання угоди допоможе проводити нашу співпрацю на офіційному рівні, використовуючи максимум можливостей, обмінюючись досвідом.   Це гарний початок для обох сторін і попереду у нас багато спільних проектів у галузі науки та освіти».

Переконаний у цьому і ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан. Каже, що перший візит гостей із-за кордону до ЖНАЕУ має більш ознайомчу функцію. Крім підписання угоди, також запланована лекція для професорсько-викладацького складу університету, спілкування, обговорення ідей для подальшої реалізації.

Доктор Вільям Меєрс  презентував університет Міссурі керівництву та деканам ЖНАЕУ. Розповів про бюджет, факультети і дисципліни, які там  викладаються, кількість студентів та викладачів, досягнення і дослідження навчального закладу, а також про гранти, програми і співпрацю з ВНЗ ЄС, Болгарії, Туреччини, тощо.

Нагадаємо, ЖНАЕУ вже проводить спільну роботу з науковцями понад півсотні університетів, фондів та науково-дослідних установ із 19-ти країн, серед яких Швейцарія, Норвегія, Болгарія, Франція, Ізраїль, Італія, Грузія, Німеччина, Литва, Латвія, Польща, Японія та ін. У березні була підписана угода між Житомирським національним агроекологічним університетом та Гнезнінською вищою школою «Міленіум».

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here