Home Освіта У ЖВІ ім. С.Корольова розпочалась первинна військово-професійна підготовка курсантів

У ЖВІ ім. С.Корольова розпочалась первинна військово-професійна підготовка курсантів

136

У Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова триває первинна військово-професійна підготовка курсантів набору 2017 року. Первинна військово-професійна підготовка курсантів є складовою військово-професійного навчання майбутнього офіцера.

10 липня приймальна комісія Житомирського військового інституту розпочала свою роботу. Серед абітурієнтів були не тільки вчорашні школярі та ліцеїсти, але й військовослужбовці служби за контрактом, більшість з яких – учасники бойових дій. За результатами вступних іспитів Житомирський військовий інститут щиро прийняв на навчання нових курсантів. 

Уже протягом тижня курсанти проходять первинну військово-професійну підготовку, вони мешкають у наметовому містечку на базі навчального центру. Для них створені всі необхідні умови для життя, навчання та відпочинку. Молоді люди загартовують свій дух, опановують первинні навички військової справи. Практичні заняття, які відвідують курсанти, проводяться офіцерами серед яких є учасники бойових дій. Вони вивчають тактичну, вогневу, розвідувальну, інженерну, стройову, психологічну, медичну, фізичну підготовку та інші предмети.

За процесом їх становлення постійно стежать командири, військові лікарі, психолог та інші фахівці. Також 28 липня у табірний збір завітали з метою перевірки директор Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики МО України генерал-майор Садовський М.С. та начальник Житомирського військового інституту генерал-майор Левченко О.В., які перевірили умови навчання та життя курсантів. Ретельне вивчення курсантів на етапі адаптації до умов військової служби, врахування їх морально-психологічних та ділових якостей є вкрай необхідним для визначення подальшого напрямку військової підготовки. 

Завершиться первинна військово-професійна підготовка 26 серпня складанням Військової присяги на вірність українському народові.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here