Home Освіта У Житомирі пройшли фінальні змагання з домедичної допомоги

У Житомирі пройшли фінальні змагання з домедичної допомоги

107

У Житомирі збірні команди старшокласників восьми шкіл виборювали першість у фінальних змаганнях області з надання домедичної допомоги. У подібних змаганнях Житомирщина бере участь не в перше, а у минулому році посіла третє місце на всеукраїнському рівні.

Про це сказав начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Вадим Калінін, відкриваючи змагання з надання домедичної допомоги у рамках спеціального проекту «Я можу врятувати життя!», які пройшли сьогодні, 3 березня, на базі СШ №6.

На основі змодельованих ситуацій учні продемонстрували свої навички із проведення серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотечі та відновлення прохідності дихальних шляхів.

Після того, як фінальні змагання пройдуть у восьми регіонах-учасниках, відбудеться всеукраїнський фінал, де визначать переможця. Попередньо фінал планують провести у жовтні 2017 року в місті Києві.

Довідково. Проект реалізується Всеукраїнською громадською організацією «Український фонд «Здоров’я» та Фондом родини Загорій під патронатом дружини Президента України Марини Порошенко за офіційної підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Житомирської ОДА та Житомирської міської ради.

Змаганням передували відповідні навчання, які з 27 лютого по 3 березня 2017 року провели фахові інструктори Всеукраїнської спілки парамедиків.

У Житомирі брали участь у змаганнях школи № 1, 6, 7, 10, 14, 22, 32 та ліцей № 2.

За час існування проекту, починаючи з 2011 року, інструктори навчили домедичній допомозі більше 25 тис. осіб.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here