Home Освіта У Житомирі будуть готувати фахівців з кібербезпеки

У Житомирі будуть готувати фахівців з кібербезпеки

163

Вперше у Житомирській області серед цивільних навчальних закладів у Житомирському державному технологічному університеті на факультеті інформаційно-комп’ютерних технологій в межах галузі знань 12 "Інформаційні технології" відкрито нову спеціальність 125 "Кібербезпека" (Протокол засідання ліцензійної комісії Міністерства освіти і науки України # 35 від 12 січня 2017 р., Наказ Міністерства освіти і науки України # 2-л від 13 січня 2017 р.).

Вже цього року 50 випускників 11 класів зможуть розпочати навчання за цією спеціальністью в ЖДТУ. Про це повідомив ректор технологічного університету Віктор Євдокимов.

"В умовах інформаційної війни спеціальність «Кібербезпека» зараз, як ніколи, актуальна для нашої країни. Сьогодні суспільство залежить від безперервності та коректності функціювання комп’ютерних систем об’єктів критичної інфраструктури, і атаки з боку та засобами кіберпростору на такі системи спричиняють реальні загрози для безпеки людей і суспільства. Кібербезпека – це професія майбутнього", – зауважив ректор ЖДТУ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here