Home Освіта У ЖДУ науковці з Німеччини знову читатимуть лекції по творчості Б. Брехта

У ЖДУ науковці з Німеччини знову читатимуть лекції по творчості Б. Брехта

77

Вп’яте з курсом лекцій до Житомирського державного університету імені Івана Франка прибули двоє науковців з Німеччини: доктор, професор, керівник Брехтівського науково-дослідного центру (м. Берлін), Юрген Гіллесгайм та доктор Кароліна Шпренгер.

Зустрів почесних гостей університету та обговорив перспективи подальшої співпраці Аугсбурзького університету та ЖДУ імені Івана Франка в. о. ректора  Андрій Шевчук.

Протягом тижня професор Юрген Гіллесгайм та доктор Кароліна Шпренгер працюватимуть зі студентами та магістрантами Навчально-наукового інституту іноземної філології Житомирського державного університету імені Івана Франка. Цього разу темами виступів та дискусій стануть п’єси німецького драматурга, у яких відображено часи Веймарської республіки, та дитяча лірика Б. Брехта. ЖДУ стане першим українським університетом, де німецькі науковці презентують названі теми.

Як повідомляє прес-служба ЖДУ, вже четвертий рік поспіль науковці з ФРН Юрген Гіллесгайм та Кароліна Шпренгер приїздять до ЖДУ в рамках підписаної угоди про співпрацю, яка передбачає розширення наукових обріїв, організацію наукових семінарів, колоквіумів, проведення лекцій, удосконалення мовних навичок студентів.

За період співробітництва за сприяння професора Юргена Гіллесгайма «Брехт-Центр» ЖДУ мені Івана Франка поповнився  унікальними  експонатами: оригінальними малими графічними роботами Б. Брехта довоєнного періоду, картою м. Аугсбург до Другої світової та оригіналом одного із примірників газети, що була створена власноруч Бертольдом Брехтом. Доктор Кароліна Шпренгер написала і видала для студентів ЖДУ підручник по ранній творчості Брехта, що став першим виданням, створеним зарубіжним науковцем спеціально для франківців.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here