Home Освіта У ЖДТУ розпочали підготовку держслужбовців за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування»

У ЖДТУ розпочали підготовку держслужбовців за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування»

152

 Більше 200 осіб цьогоріч стали студентами магістерської програми з підготовки державних службовців за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» у Житомирському державному технологічному університеті. Майже половина з них навчатимуться за державний кошт, решта – по контракту. 


Про це під час зустрічі 7 вересня розповів ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов, зауваживши, що до цього стартового набору готувалися два роки і нині мають кафедру, яка складається з 30 фахівців, серед яких  – викладачі з Житомира, Миколаєва та Чернігова. Більше того, попрацювали над тим, аби долучити до навчального процесу практиків – нинішніх співробітників держорганів  влади.

 Про те, що  Житомирський державний технологічний університет має необхідну матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення для того, аби належним чином готувати державних службовців за магістерською програмою, у рамках зустрічі з журналістами у стінах ЖДТУ наголосив і  голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко.

«Реформа органів державної служби вимагає компетентних фахівців на усіх рівнях. Аби виконувати свої обов’язки і якісно надавати послуги населенню, необхідно постійно вдосконалювати свої навики і вміння, здобувати нові знання, – пояснив Ващенко у Житомирі. – Треба вчитися протягом життя, аби бути конкурентоспроможним та оціненим. Держслужбовець – це професія, де треба вміти згуртувати навколо себе людей, аналізувати і прогнозувати, шукати шляхи вирішення проблемних ситуацій, працювати в команді. Власне, нині в Україні діє мережа освітніх закладів, які взяли на себе функцію навчати, давати актуальні знання. Мені приємно, що віднедавна маємо надійного партнера у цьому напрямку і на Житомирщині. Ми підписали контракт з Житомирським державним технологічним університетом і я вдячний керівництву навчального закладу та керівництву облдержадміністрації, які розуміють важливість та необхідність такої співпраці з Національним агенством України з питань державної служби. Дійсно, була проблема з тим, що у Житомирській області не було профільного ВНЗ, який би здійснював професійну підготовку держслужбовців. Сьогодні я маю можливість зустрітися та поспілкуватися з першими студентами магістерської програми з підготовки державних службовців за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» в технологічному університеті. Сподіваюся, що вже незабаром вони забезпечать додаткову якість у роботі ОДА, РДА, територіальних органах».

Також голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко не приховує, що можливість готувати державних службовців отримують тільки найкращі навчальні заклади.  По Україні таких близько 40. Житомирський технологічний університет чесно виборов своє право на реалізацію програми. У період реформування освіти та державного управління, в цьому навчальному закладі розпочинають підготовку фахівців  за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

За словами заступника голови Житомирської облдержадміністрації Ярослава Лагути, попит на фахових держслужбовців у регіоні лише зростає, а в області вже є бажаючі скористатися магістерською програмою у ЖДТУ  наступного року.

«На рівні облдержадміністрації є зацікавленість у тому, щоб підвищувати фаховий рівень підготовки державних службовців. Область намагається тримати лідируючі позиції у всьому, і у науці та освіті в тому числі, – розповів Лагута. – Хочемо, аби не просто нові кадри приходили на службу, а якісно підготовлені. Щоб кількість перетікала у якість. Зручно територіально, що тепер маємо в обласному центрі спеціальність, яка задовольняє цю потребу. Я бажаю колективу Житомирського державного технологічного університету успіхів у цій складній, але цікавій справі та обіцяю всіляку підтримку зі сторони ОДА.»

У рамках візиту до ЖДТУ  голова НАДС Костянтин Ващенко, заступник голови Житомирської ОДА Ярослав  Лагута,  заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби Володимир Бражевський  на запрошення ректор Віктора Євдокимова зустрілися зі студентами спеціальністі «Публічне управління та адміністрування», дали їм перші настанови та вручили залікові книжки.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here