Home Освіта У військовому інституті влаштували достроковий випуск без традиційного балу. ФОТО

У військовому інституті влаштували достроковий випуск без традиційного балу. ФОТО

191

Сьогодні, 27 лютого, відбулися урочистості з нагоди 135-го випуску Житомирського військового інституті імені С. П. Корольова.

В супроводі духового оркестру керівництво навчального закладу разом із випускниками пройшли від майдану С.П. Корольова до майдану Соборного та поклали квіти до пам’ятника Сергію Корольову, стели Героїв Небесної Сотні та пам’ятного знаку сучасним борцям за соборність та незалежність України, повідомляє прес-служба ОДА.

Цьогоріч випуск у військовому інституті особливий, адже вперше в історії незалежної України молоді офіцери залишають стіни рідного навчального закладу достроково.

Випускники 2015 року – це фахівці технічних засобів розвідки, радіоелектронної боротьби, кібернетичної та інформаційної безпеки, інформаційно-психологічних дій, роботизованих безпілотних систем та захисту інформації. Хлопці та дівчата відправляться в бойові частини, де їхнім завданням буде надання своєчасної повної інформації, завдяки якій командир прийматиме правильні рішення, аби зробити бойові дії керованими.

На запитання про те, чи потраплять молоді офіцери в зону проведення АТО, начальник військового інституту зауважив: «Ми розпочали будувати нову українську армію, основою якої є розум та інформація. Саме цим наділені всі наші випускники. У кожного із них своя доля. Вони будуть там, де потрібні саме зараз. Від них залежить життя і виконання завдань тими, хто стоїть на передовій. З минулого року представники навчального закладу беруть участь в захисті інтересів нашої держави. Зокрема, в зоні АТО діє оперативна група високотехнологічної підтримки, в якій задіяні офіцери військового інституту».

Випускник військового інституту, лейтенант Валерій Косіков вважає: «Шкода, що цього року в нас немає балу, адже з огляду на ситуацію в державі ми не можемо його проводити. Але своєю ходою випускники продемонстрували, що військовий інститут впевнено прямує до своїх перемог, готовий виконувати покладені завдання, а ми – найперші та найкращі».

Батьки випускників не приховують хвилювання за майбутнє своїх дітей, але переконані, що вони гідно виконають свій обов’язок перед державою.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here