Home Освіта У рамках акції «Краплина життя» студенти Житомирського агроуніверситету стали донорами

У рамках акції «Краплина життя» студенти Житомирського агроуніверситету стали донорами

101

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом студенти Житомирського національного агроекологічного університету вже традиційно долучилися до донорської акції «Краплина життя».

Зокрема, 1 грудня профком студентів ЖНАЕУ ініціював захід, під час якого усі бажаючі могли відвідати Житомирський обласний центр крові та стати донорами.

«Усі свідомі того, наскільки важливою й незамінною є донорська кров, адже,  відповідно до статистики, одна кроводача може допомогти врятувати три життя. А що може бути дорожчим за життя?  Наразі життя сотень людей різного віку в небезпеці через брак донорської крові. Ми вирішили допомогти таким пацієнтам власною кров’ю. Наші студенти відслідковують усю інформацію щодо необхідності донорів. За потреби відвідують центр крові чи влаштовують такі організовані походи. Вони знають, як підготуватися до донорства і розуміють, що наразі  – це реальний шанс допомогти іншим», – зауважив голова профкому студентів ЖНАЕУ Олександр Лопатюк.

 

Відзначимо, що студенти ЖНАЕУ кілька разів на рік  групами чи на факультетах організовують  походи в обласний центр крові. Кажуть, що процедура проста і досить швидка, але саме таким чином можна врятувати життя тих, хто цього потребує – поділитися своєю кров’ю.

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here