Home Освіта Суд скасував договір із порушеннями на постачання продуктів у школи і дитсадки...

Суд скасував договір із порушеннями на постачання продуктів у школи і дитсадки Любарського району

95

 Прокуратура Житомирщини продовжує вживати заходи представницького характеру щодо  законності укладених договорів на закупівлю продуктів харчування для навчальних закладів за бюджетні кошти.

Зокрема, за позовом прокуратури області судом визнано недійсним ще один такий договір, укладений відділом освіти Любарської райдержадміністрації із приватним підприємством на суму понад 185 тис грн та припинено усі договірні зобов’язання. 

Йдеться про договір, укладений у лютому 2017 року посадовими особами зазначеного відділу із приватним підприємцем на постачання продуктів харчування для навчальних закладів району.
 
Установлено, що у договорі не визначено предмет закупівлі, ціну за одиницю товару та кількість продуктів, які мали закупляти, чим порушено вимоги Цивільного і Господарського кодексів України та Закону України «Про публічні закупівлі».


Нагадаємо, прокуратурою області, з метою захисту інтересів держави, у липні цього року заявлено до суду 5 позовів про визнання недійсними зазначених договорів на загальну суму понад 800 тис грн, два з яких – на суму майже 365 тис грн задоволено, інші перебувають на розгляді у суді.

Прес-служба прокуратури Житомирської області 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here