Home Освіта Студенти Житомирського агроуніверситету разом з лісівниками провели акцію «Посади дерево»

Студенти Житомирського агроуніверситету разом з лісівниками провели акцію «Посади дерево»

128

 За  ініціативи голови студентської ради агрономічного факультету Дем’янчука Івана  12 квітня студентський актив  Житомирського національного агроекологічного університету разом з  працівниками Житомирського лісництва  ДП "Пулинський лісгосп АПК"  провели  акцію  «Посади дерево».


Зокрема, студенти висаджували саджанці на одній із ділянок, яка  знаходиться у підпорядкуванні  підприємства  площею 1,6 га.  

«Ми  – студенти агроекологічного університету, розуміємо, що лісові ресурси є вичерпними і в той же час дуже важливими для людини, адже це основне джерело кисню на планеті. Попереду травневі свята і гарна погода сприяє тому, що у всіх виникає бажання виїхати за місто, провести час на свіжому повітрі, але мало хто замислюється над тим, що потрібно берегти природу, її ресурси. Тому виникла ідея провести акцію з метою формування екологічної культури  у студентської молоді, відновлення лісових ресурсів та збереження природи» – пояснює студент ЖНАЕУ  Іван Дем’янчук. 

Нагадаємо, що 11 квітня на базі Житомирського національного агроекологічного університету  відбулась дискусійна панель   «Зелене місто: клімат та урбаністика», під час якої говорили   про зелене місто, клімат та урбаністику, стратегію та візію, сталий розвиток, енергозбереження, екологічні проблеми, приклади розвитку зелених концепцій, шляхи «озеленення» міського середовища.

Проректор   ЖНАЕУ з науково-педагогiчної роботи, соцiального та гуманiтарного розвитку Іван Мартинчук  розповів про екологічні проекти та ініціативи, до яких долучається Житомирський агроуніверситет – влаштовують Дні довкілля, проводять благоустрій на території ВНЗ, Ботсаду та прилеглих ділянках, прибирають береги річок від сміття, висаджують ліс, декоративну зелень та фруктові дерева, збирають пластикові кришечки у рамках проекту «Шлях додому» на підтримку воїнів АТО, беруть участь у загальноміській толоці та проводять власні заходи екологічного спрямування, ін.  

 Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету
 
 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here