Home Освіта Студенти ЖДУ ім. І. Франка беруть участь у програмі «Study Tours to...

Студенти ЖДУ ім. І. Франка беруть участь у програмі «Study Tours to Poland»

85

STP — це навчальна програма для студентів до 21 року, спрямована на розвиток громадянського суспільства Східної Європи шляхом візитів до Польщі, обміну досвідом, відвідування тренінгів та діалогів з громадськими діячами Польщі.

Про це повідомляють на сайті ЖДУ.

Разом із іншими 11 учасниками з України, Білорусі та Молдови студенти ЖДУ ім. Івана Франка Віталій Коваль та Тетяна Гресь перебувають у Вроцлаві (Польща).

За словами учасників, вони мають дуже насичену програму: щодня проводять по три зустрічі та міні-тренінги, багато гуляють містом. Приємно дивує франківців різноманітність людей, які приїхали на програму. Це майбутні юристи, музиканти, спеціалісти гуманітарних наук та філологи. І усі вони разом спілкуються, живуть та обмінюються досвідом.

«Програма дозволяє показати Польщу зсередини. Ми можемо скористатись польським досвідом в Україні, щоб налагодити гідну роботу громадських організацій. Таким чином ми краще організуємо самоуправління в нашій країні. Більшість тренінгів було проведено на тематику „трансформації“ Польщі в сучасну європейську країну. Також нам провели лекції в місцевих органах управління — „воєвудствах“, зустрічі з ГО та їх координаторами, лекції на тему місцевого бюджету, журналістики, волонтерства, розвитку туризму міста», — ділиться враженнями студент ЖДУ Віталій Коваль

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here