Home Освіта Студенти і викладачі із Житомира дискутували про Шевченка, мову і державу. ФОТО

Студенти і викладачі із Житомира дискутували про Шевченка, мову і державу. ФОТО

116

Студенти та викладачі Житомирського національного агроекологічного університету взяли участь у дискусійній платформі «Шевченко: Мова. Держава. Нація» в залі «Українського дому».

Серед учасників заходу також були відомі письменники, культурологи, літературознавці, економісти, культурні діячі. Аудиторією заходу стали студенти вишів із різних регіонів України – Одеси, Полтави, Житомира, Кропивницького, Вінниці, Черкас та інших областей. Через відеозв’язок до дискусії приєдналися студенти зі Львова й Острога.

Під час зустрічі виступив міністр культури України, актор Євген Нищук, що свого часу грав молодого Тараса Шевченка в театральних постановках. Він вважає, що і Небесна сотня, і тисячі солдат на Сході в наш час гинуть за ті сенси, які задав Тарас Шевченко – гідність, свобода, власна незалежна держава.

У демонстрованих відеосюжетах своїми особистими взаєминами з творчістю Шевченка поділилися також співачки сестри Тельнюк, режисер Олесь Санін та художник, керівник музею Івана Гончара – Петро Гончар. Завдяки технології відеоарту учасники і глядачі дійства познайомились із живописом, графікою, рукописами Тараса Шевченка.

У дискусійній платформі, при обговоренні перспектив розвитку держави, взяли участь і представники Житомирського національного агроекологічного університету: доцент Данкевич Віталій Євгенович, доцент Прокопенко Ірина Петрівна, асистент Ковалевська Ірина Миколаївна та студентка факультету екології і права Загляда Анна.

У концертній частині виступили Тоня Матвієнко, Тарас Чубай та гурт “Плач Єремії”, лунали численні записи сучасних виконавців, які поклали твори Кобзаря на музику. А в холі “Українського дому” цього дня відбулася виставка-конкурс дитячих художніх робіт “Україна – моя земля!”, присвячена 203-й річниці від Дня народження великого поета.

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here