Home Освіта Смарт-дошки, медіатеки, інклюзивні класи, нові приміщення – розвиток освітньої галузі Житомира

Смарт-дошки, медіатеки, інклюзивні класи, нові приміщення – розвиток освітньої галузі Житомира

106

 Низка нововведень та інноваційних освітніх проектів впроваджено у Житомирі впродовж 2017 року.


Про них розповів міський голова Сергій Сухомлин, звітуючи за 2017 рік. 

У місті реалізовуються масштабні будівельні проекти. Серед них: будівництво  нового корпусу гімназії №3, реконструкція ДНЗ 58, а також будівництво спортзалу ЗОШ №10 .

Міський голова відзначив,  що минулого року  на базі шкіл №6,7,28, гімназії №23 та міського колегіуму було відкрито 5 медіатек та придбано 37 смарт – дошок (на загальну суму –  1,3 млн грн).

У місті створюються  умови для виховання та навчання дітей, які не можуть відвідувати навчальний заклад або потребують забезпечення особливих умов навчання. Наразі у місті  функціонують 104 інклюзивні класи у 9 школах та 20 інклюзивних груп у садочках.
 

Протягом року кабінети фізики  ліцеїв № 24,25, при ЖДТУ та ЗОШ №5 було оснащено необхідним приладдям на загальну суму 2, 3 млн грн. Нове обладнання дозволить проводити лабораторні роботи  та експерименти з механіки, оптики, молекулярної фізики і термодинаміки. Також у класах запроваджені факультативні заняття для дітей, які мають бажання займатися поглибленим вивченням фізики.

Окрім того, міський голова повідомив, що у 2017 році у художній школі Житомира відбулося відкриття другого в Україні класу комп’ютерної графіки та дизайну.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here