Home Освіта Рада ректорів ВНЗ Житомирщини обговорила вступну кампанію – 2018

Рада ректорів ВНЗ Житомирщини обговорила вступну кампанію – 2018

108

 Ректори закладів вищої освіти Житомирщини області обговорили підготовку до вступної кампанії 2018 року і регіональні програми підтримки освіти та науки.

 
Обговорення цих та інших питань відбулось   25 квітня під час засідання Ради ректорів закладів вищої освіти ІІІ – IV рівня акредитації.
 
Участь у засіданні взяли начальник управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації Лариса Шевчук,  голова Ради ректорів, ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов, ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан та керівники й  представники інших закладів вищої освіти регіону.
 
Лариса Шевчук підтримала пропозиції Ради про співпрацю  ОДА і ВНЗ, обговорила проведення ряду спільних заходів на підтримку вищої освіти області.
 
Рада ректорів розглянула:
–  підготовку ВНЗ до проведення ЗНО для вступу на магістратуру;
–  проведення Форуму та Ярмарку вакансій у м. Житомирі 16 травня;
–  міграцію студентів та співпрацю влади і ВНЗ у напрямку подолання цього явища.

Вступна кампанія 2018 року розпочинається 12 липня. Із цього дня вищі навчальні заклади України починають приймати від абітурієнтів документи для вступу в електронній та паперовій формі. Вступ у вищі навчальні заклади у 2018 році відбувається на підставі чинних Правил прийому до вищих навчальних закладів, що затверджені наказом Міністерства освіти і науки України № 1378 від 13 жовтня 2017 року. Вступники можуть подати до семи заяв на місця державного та регіонального замовлення не більше ніж з чотирьох спеціальностей. Подання заяв на навчання за контрактом не обмежується.

 Для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти або освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання визначаються правилами прийому навчального закладу, при цьому прийом документів закінчується не раніше 26 липня, а зарахування на навчання за державним замовленням відбувається не пізніше 15 вересня.

Користуючись нагодою, ректор ЖНАЕУ Олег Скидан також оприлюднив програму І Регіонального форуму «Житомирщина – територія можливостей», який пройде 16 травня. Захід збере усіх, хто зацікавлений у розвитку та раціональному використанні інвестиційного, виробничого, технологічного, природного, туристично-рекреаційного, культурного, безпекового потенціалу  Житомирської області.

«Стартує форум  із «Економічного дискусійного клубу»  о 10.30, а вже з 14 години    працюватимуть панельні дискусії за визначеними галузями. Паралельно з цим уже з самого ранку і до 18 години діятимуть тематичні виставки, які будуть розділені на сектори – енергетичний, освітній, сектор безпеки, аграрний, промисловість, досягнення ОТГ, природний та туристично-рекреаційний потенціал Житомирщини, народні ремесла та художні промисли. Крім цього, також передбачені виступи творчих колективів області та лекції і майстер-класи видатних особистостей. Таким чином, форум охопить усю центральну частину міста: Старий та Новий Бульвар, майдан ім.С.Корольова, майданчик перед кінотеатром «Жовтень», вулиці Михайлівську та Лятошинського. Детальніше про І Регіональний форум можна дізнатися на сайті http://www.forum.znau.edu.ua », – відзначив Скидан.

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету 

 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here