Home Освіта Останній дзвоник у Житомирі: під парасольками та у вишиванках. ФОТО

Останній дзвоник у Житомирі: під парасольками та у вишиванках. ФОТО

129

Житомирські випускники зранку 26 травня збираються на урочисту лінійку. Попри негоду, свято «Останнього дзвоника» у школах № 6 та № 7 проводять під відкритим небом.

Батьки прикривають малечу парасольками, вдягають у куртки, а одинадцятикласники ділять одну парасольку на кількох. Постійно крутяться, жартують, фотографуються. За кілька хвилин майже усі мокрі, дівчата поправляють зачіски і макіяж.

Для свого останнього дзвоника у щколі № 7 випускники обрали яскраві стрічки і одягнули форму, а в школі № 6 – учні здебільшого у вишиванках, віночках, а стіл біля директора прикрашає прапор із написом «Слава Україні».

Вже традиційно у цей день вручають грамоти кращим школярам – за перемоги на міських та всеукраїнських олімпіадах та конкурсах, після вітань керівників закладів, перших вчителів, батьків, одинадцятикласники під дощем танцюють прощальний вальс.

Нагадаємо, що цьогоріч випускниками 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів стали 1508 юних житомирян, з яких претендентами на отримання золотої медалі є 157 учнів, срібної медалі – 43.

Участь в святі останнього дзвоника у ЗОШ № 28 візьме перша-леді України Марина Порошенко та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Юлія ДЕМУСЬ


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here