Home Освіта На Житомирщині вже діє 9 сучасних медіатек, а до кінця року планують...

На Житомирщині вже діє 9 сучасних медіатек, а до кінця року планують облаштувати ще 21

89

 У школах Житомирщини діє 9 сучасних медіатек, але до кінця 2018 року їх має бути 30.

 

Про це повідомляє управління освіти і науки облдержадміністрації.

 

На сьогодні завершені роботи зі створення медійного простору у п’яти навчальних закладах міста Житомира: загальноосвітні школи № 6, 7, 28, міська гуманітарна гімназія № 23 та міський колегіум.

 

Обладнано медіатеки в Хорошівській та Гришківецькій гімназіях, а також Коростишівській гуманітарній гімназії №5.

 

За кошти ООН був реалізований проект швидкого результату в Новогуйвинській гімназії Житомирського району, у рамках якого облаштували медіатеку та ресурсну кімнату для дітей з особливими потребами.

 

Продовжується робота з переобладнання приміщення під медіатеку у Романівській гімназії.

 

До початку нового навчального року планується переобладнати шкільні бібліотеки у медіатеки в 12 загальноосвітніх навчальних закладах області на умовах співфінансування з місцевого та обласного бюджетів 50х50. З цією метою з обласного бюджету виділені кошти в сумі 2 млн 160 тис. грн., з розрахунку 180,0 тис. грн. на один об’єкт. Зазначені суми вже надійшли на рахунки навчальних закладів. 10 місцевих громад вже виділили свою частину співфінансування, у двох громадах зроблять це у найближчий час. Вже розпочаті роботи по розробці проектів медіатек, проводяться ремонтні роботи.

 

За рахунок коштів місцевого бюджету планується переобладнати медіатеку в Ярунській ЗОШ І-ІІІ ступенів Новоград-Волинського району.

 

Ще у 7 загальноосвітніх навчальних закладах області планується  облаштувати  медіатеки в рамках реалізації проекту Нова українська школа за рахунок коштів ДФРР.

 

Таким чином, до кінця поточного року у 30 навчальних закладах області будуть функціонувати нові сучасні медіатеки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here