Home Освіта На Житомирщині в новому навчальному році у школи піде 350 дітей з...

На Житомирщині в новому навчальному році у школи піде 350 дітей з особливими потребами, – Марина Порошенко

128

Близько 350 учнів з особливими потребами на Житомирщині сядуть за парти зі своїми однолітками у новому навчальному році.

Про це зазначила Дружина Президента України Марина Порошенко у коментарі під час свята «Останнього дзвоника» в інклюзивній школі № 28 м. Житомира, який пройшов сьогодні, 26 травня.
 
«В Житомирській області в 138 школах запроваджено інклюзивну освіту. Ще близько 40 шкіл доєднаються з 1 вересня. І з нового навчального року близько 350 учнів з особливими потребами сядуть за парти зі своїми однолітками», – підкреслила Перша леді України.

Марина Порошенко разом головою ОДА Ігорем Гундичем, головою облради Володимиром Ширмою, міським головою Сергієм Сухомлиним оглянули приміщення майбутньої медіатеки.

«До 1 вересня бібліотека буде переобладнана в сучасну медіатеку. Я вас запрошую разом подивитись на її функціонування. І найголовніше – подивитись на реакцію дітей, наскільки їм це подобається. Нещодавно ми підписали меморандум про співпрацю з Житомирською областю. Зараз є графік, за яким будуть реконструйовуватись старі бібліотеки в нові медіатеки. І так ми будемо бачити, як збільшується їх кількість в школах України», – зауважила Дружина Президента.

Також Перша леді наголосила на тому, що цей навчальний рік був дуже продуктивним як для дітей, так і для команди Фонду Порошенка. Адже в минулому році розпочато проект із впровадженню інклюзивного освітнього середовища в Україні. «Вся команда Фонду Порошенка дуже рада, що освітяни України підтримують проект інклюзивної освіти. Вчителі активно в цей процес долучаються, навчаються самі, вчать своїх колег, із задоволенням займаються з дітьми, з їх батьками. І я впевнена, що з такою потужною командою інклюзія в Україні буде», – зазначила Марина Порошенко.

Читайте також: У Житомирі Марина Порошенко привітала школярів з Останнім дзвоником. ФОТО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here