Home Освіта Курсанти з Казахстану ліпили в Житомирі вареники та пригощали своїми національними стравами....

Курсанти з Казахстану ліпили в Житомирі вареники та пригощали своїми національними стравами. ФОТО

126

З метою ознайомлення з культурою двох народів, створення святкової та «домашньої» атмосфери для курсантів Республіки Казахстан, які навчаються в Житомирському військовому  інституті, було проведено вечір обміну національними традиціями між курсантами Республіки Казахстан та України.

Вечір із простою і символічною назвою «Ласкаво просимо!» – «Кошкельдініздєр!» – проводився у приміщенні, де проживають курсанти Республіки Казахстан.

Учасників привітав заступник начальника військового інституту з виховної роботи полковник Володимир Наконечний, який узяв активну участь у проведенні вечора.

Звучали пісні та вірші українською та казахською мовами у виконанні курсантів. Учасники святкового заходу дізналися багато цікавого про Курба?н-Байра?м, Покрову Пресвятої Богородиці та українських козаків.

Окрасою вечора стало кулінарне шоу за участю курсантів Топирік Галини, Зінчук Катерини і Луць Валерії, а також Султана Бекбалата та Базена Азата, які готували страви національної кухні (борщ та вареники, бауїрсак і плов), коментуючи кожну свою дію.

Хлопці з Казахстану мали можливість зліпити свої перші в житті вареники та скуштувати їх і пригостити своїх друзів, – повідомляє прес-служба інституту.


  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here