Home Освіта Команда школярів ”Агенти змін” з Житомирщини змагатиметься за грант на реалізаію власного...

Команда школярів \”Агенти змін\” з Житомирщини змагатиметься за грант на реалізаію власного проекту

93

8-12 листопада в м. Київ  відбудеться фінал гейміфікованого освітнього проекту «Відкривай Україну», організованого фундацією соціальних інновацій «З країни в Україну», де команда школярів «АГЕНТИ ЗМІН» з м. Новоград-Волинський виборюватиме право отримати грант на реалізацію свого проекту.

«Відкривай Україну» – це освітній проект для підлітків 7-11 класів, з малих міст України, де вони навчаються втілювати свої ідеї та задуми, змінюючи школи, міста та всю Україну. Цьогоріч, з-поміж 13 тисяч школярів, зареєстрованих на початку проекту, 350 найкращих потрапили до фіналу у складі 24 регіональних команд. Нагадаємо, що представляти інтереси своєї школи могла лише одна команда (16 осіб – по 3 учня з 7, 8, 9, 10, 11 класів та вчителя-модератора, якого обирали самі ж діти).

Навчальна програма «Відкривай Україну», була розроблена спільно з «Києво-Могилянською бізнес школою». В ігровій формі учасники працюють над такими уміннями та навичками ХХІ століття як командоутворення, критичне мислення, проектний менеджмент, комунікація, практикують роботу з ідеями. Освітня пригода для школярів відбувається через он-лайн платформу, яка містить інтерактивні інструкції, навчальні матеріали, надихаючі історії успіху та багато іншого.

На фіналі проекту, котрий поданий 4-х денним інтерактивним навчальним інтенсивом, Житомирську область представлятиме команда школярів «АГЕНТИ ЗМІН» з м. Новоград-Волинський. Команда увійшла до числа фіналістів завдяки проекту створення кишенькового збірника творів Лесі Українки та інсценізації на її вірш «Давня весна». 

За результатами фіналу 5-ть найкращих шкільних проектів отримають грант на його реалізацію в своєму місті. Нагородження команд відбудеться на «Концерті – презентації. Ідентифікація» 12 листопада в Стереоплазі (проспект Валерія Лобановського, 119, Київ). Дітей підтримають ТОП-ві українські гурти, серед яких Pianoбой, СКАЙ, MARU, Brunettes Shoot Blondes, Epolets, ALLOISE, Zapaska, Monochromea, OT VINTA, Nesprosta, Лев Ременев, Правиця. Кожен з артистів заспіває пісні на твори українських поетів, які вивчаються у шкільній програмі 7-11 класів. Представлені композиції увійдуть до окремої збірки пісень, яка буде розповсюджена серед всіх українських загальноосвітніх шкіл.

На гроші, які вдасться зібрати з концерту, три команди-переможниці проекту буде відправлено на навчання закордон для знайомства з кращими урбаністичними проектами, меріями європейських столиць, активістами, які прагнуть змінити світ на краще та обміну досвідом з міжнародними громадськими організаціями.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here