Home Освіта Хто має пільги при вступі до вищих навчальних закладів

Хто має пільги при вступі до вищих навчальних закладів

292

12 липня розпочалася вступна кампанія до ВНЗ.

Держава обіцяє пільги при вступі до вишів учасникам Антитерористичної операції, дітям загиблих в АТО.

Зокрема, учасники АТО при вступі можуть обирати – складати іспит чи вступати за результатами ЗНО. Також при вступі для них діє так звана  квота-1, яка забезпечує право на навчання за державний кошт.

«Учасники АТО так само будуть мати право безоплатного проживання у гуртожитках, і ми ретельно намагатимемося, щоб всі ветерани АТО, учасники бойових дій, якщо вони бажають продовжувати освіту і склали вступні іспити, мали можливість навчатися  на місцях державного замовлення», – пообіцяла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Спеціальні умови діють для дітей учасників АТО, зокрема, на першочергове зарахування до ВНЗ та переведення на бюджетне місце навчання.

«Для цього вони мають вступити на контракт, і коли для цього буде можливість, вони можуть перевестися на бюджет. Натомість діти загиблих в АТО мають беззаперечне право на місце за рахунок державного замовлення. Їхнє завдання – лише вступити до ВНЗ, тобто успішно здати ЗНО. Якщо вони вступають навіть на контрактну форму навчання, ми обов’язково забезпечуємо їх місцем державного замовлення», – пояснила Лілія Гриневич.

Крім цього на спеціальні умови для участі в конкурсі при вступі можуть розраховувати: за співбесідою – інваліди війни, чорнобильці, маломобільні особи з інвалідністю; за іспитами, а не ЗНО – учасники бойових дій в АТО, звільнені після 30 листопада 2016 року, сироти та прирівняні до них; особи, які мають захворювання, що були перешкодою для складання ЗНО.

1


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here