Home Освіта Через нестачу коштів на Житомирщині планують провести ліквідацію та об’єднання інтернатних закладів

Через нестачу коштів на Житомирщині планують провести ліквідацію та об\’єднання інтернатних закладів

124

Робоча група з оптимізації інтернатних закладів планує звернутися на черговій сесії до депутатів обласної ради щодо ліквідації та процесу приєднання закладів.

Про це говорили  7 березня на засіданні робочої групи, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

 «В нас недостатність коштів, тому ми маємо оптимізувати заклади. Треба з чогось починати. Для початку необхідно визначитися, яка завантаженість закладу, яке фінансування, а вже потім визначимося, які заклади потрібно ліквідувати, а які об’єднати», – сказав Ярослав Лагута.

По рішенню робочої групи буде підготовлено звернення до обласної ради щодо ліквідації чотирьох інтернатних закладів та об’єднанню двох.

Деяким об’єднаним територіальним громадам буде рекомендовано прийняти заклад у свою власність та їх фінансування з місцевого бюджету.

Довідково. Оптимізація інтернатних закладів передбачає економію коштів з обласного бюджету. Інтернатні заклади фінансуються за рахунок обласного бюджету та освітніх субвенцій. З обласного бюджету оплачуються енергоносії та утримання закладу, а заробітну плату педагоги отримують із освітніх субвенцій.

Сума освітньої субвенції дає змогу забезпечити заробітною платою педагогів у повному обсязі – 124,312 млн грн передбачено у 2017 році.
 
З обласного бюджету 2017 році необхідно 122,09 млн грн на утримання закладів, недостатність складає – 22,9 млн грн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here