Home Місто Житомирянин в поліцію поскаржився на байдужих власників псів

Житомирянин в поліцію поскаржився на байдужих власників псів

112

25 травня до Управління патрульної поліції звернувся мешканець вулиці Львівська.

77 річний чоловік обурений з приводу того, що жителі прилеглих будинків, вигулюючи собак, за ними не прибирають, а також не зважають на безпеку перехожих, випускаючи домашніх тварин без намордника.

Патрульні поліцейські відреагували на звернення і під’їхали з пенсіонером за його місцем проживання.

Як з’ясували поліцейські, дворова територію перебувала в охайному стані, скрізь висіли попереджувальні таблички, дитячий майданчик також був справний.

На місці патрульні зрозуміли, чому саме місцевих жителів обурює факт масового вигулу собак, розпиття спиртних напоїв на дворовій території, куріння у невстановлених місцях.

«Якщо люди постійно прибирають і слідкують, аби місце їх проживання було чистим і доглянутим, то обурює, коли мещканці інших домівок приходять і починають смітити,» – повідомив заявник.

Патрульні провели роз’яснювальну роботу з людьми, що йшли з собаками.

Нагадаємо: Заборонено вигулювати тварин в невідведених для цього місцях. Дозволяється виводити собак за межі квартири, території подвір’я лише на повідку, а потенційно небезпечних собак та собак, що визнані небезпечними, обов’язково на короткому повідку (не більше 1,2 м) і в наморднику.

Особа, яка супроводжує тварину, має бути не молодшою 14-річного віку (якщо собака потенційно небезпечний та визнаний небезпечним – не молодше 18-річного віку) та фізично спроможною керувати твариною і обов’язково тверезою.

За подібні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за ст. 154 КУпАП (Порушення правил тримання собак і котів).

Перелік порід потенційно небезпечних собак

1. Акіта–іну. 2. Американський бульдог. 3. Американський стафордширський тер’єр. 4. Англійський мастиф. 5. Аргентинський дог. 6. Бельгійська вівчарка. 7. Бернський зенненхунд. 8. Бордоський дог. 9. Бразильська філа. 10. Бульмастиф. 11. Бультер’єр. 12. Доберман. 13. Кавказька вівчарка. 14. Кане корсо. 15. Мастіно неаполетано. 16. Московська сторожова. 17. Німецька вівчарка. 18. Німецький дог. 19. Перо преса канаріо. 20. Південноруська вівчарка. 21. Пітбультер’єр. 22. Різеншнауцер. 23. Родезійський ріджбек. 24. Ротвейлер. 25. Середньоазіатська вівчарка. 26. Тосаіну. 27. Чорний тер’єр. 28. Німецький боксер. 29. Фокстер’єр. 30. Ягтер’єр німецький. 31. Метиси вищезазначених порід з явними фенотипічними ознаками.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here