Home Місто Житомирянин облаштовує у своєму музеї «Парк радянського періоду». ФОТО

Житомирянин облаштовує у своєму музеї «Парк радянського періоду». ФОТО

212

Вже кілька років на околицях Житомира (вул. Богдана Хмельницького, 42) діє музей «Ремісничий двір», власник якого – Федір Євтушенко, постійно розширює експозицію і тепер демонструє відвідувачам експонати 20 століття, які нагадують про радянське минуле.

Відзначає, що в планах окремо облаштувати кімнату «дитячої іграшки», яка б мала бути цікава саме маленьким гостям музею, але вже зараз зрозуміло, що зацікавить вона більше дорослих, адже нагадуватиме про їхнє дитинство.

У «Ремісничому дворі» кілька тисяч експонатів, які представляють 70 ремесел. Федір Євтушенко разом із синами вже 15 років збирає інструменти, вивчає їхнє походження, історію, застосування у тій чи іншій сфері. Ексурсію для відвідувачів також проводять самостійно двором та кількома залами, які обладнав у приміщенні, де займається виробництвом вікон.

Зараз працюють над створенням «Парку радянської історії». Поки що представили дещо із побутової техніки, символіку, картини, статуетки Леніна. За словами Євтушенка, усе це заслуговує право на існування, бо залишається частиною історії, яку ще треба вивчати і переосмислювати.

«Я вважаю, що перш ніж руйнувати пам’ятник, треба поставити на його місці один, а краще два. Це не правильно, коли одні приходять і повністю знищують те, що залишилося з попередніх часів. Краще зібрати все цивілізовано, звести в одне місце і хто захоче, то прийде подивитися, поцікавитися, щось дізнатися», – каже власник музею.

Юлія ДЕМУСЬ


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here