Home Місто Житомирянин Ілля Волков продає ексклюзивні метелики ручної роботи за 85-150 гривень. ФОТО

Житомирянин Ілля Волков продає ексклюзивні метелики ручної роботи за 85-150 гривень. ФОТО

102

Житомирянину Іллі Волкову лише 21 рік, але він уже встиг закінчити навчання у ЖДУ ім.І.Франка і здобути музичну освіту в музичному училищі ім. В.Косенка. Зараз хлопець має приватну музичну школу для дорослих, а ще займається пошиттям метеликів ручної роботи.

Між шиттям та музикою надає перевагу останньому, але впевнений, що зможе реалізуватися в обох сферах.

У соціалній мережі Ілля запустив спільноту «KAPELLMEISTER», де й презентує свої роботи – різнокольорові та різні за формою і стилем метелики. За їх виготовлення взявся восени минулого року. Тоді вирішив, що має спробувати самостійно шити для себе одяг.

«У мене мама швачка із досвідом, тож зі своєю ідеєю я звернувся до неї. Вона сказала, що одяг для початківця – це трохи складно і порадила зосередитися на чомусь простішому. Так я і почав шити метелики, які спочатку носив сам і це слугувало своєрідною рекламою, – відзначає Ілля Волков. – Потім друзі почали цікавитися, звідки у мене такі метелики і я пояснював, що шию сам і готовий на замовлення зробити й для них такі. Мої клієнти – переважно молодь, музиканти, творча еліта міста. Їм на виступи і концерти завжди потрібні метелики, щоб доповнити образ. Також замовляють для фотосесій, вечірок, весілля. Вибір дуже різноманітний, а ціна коливається від 85 до 150 гривень, залежно від використаного матеріалу та фурнітури. Додатково можна замовити до метелика ще й нагрудну хустинку, тоді це коштуватиме трохи більше. Взагалі, мені кажуть, що я беру дуже мало за свої метелики, але дорожче в нашому місті їх ніхто не купуватиме. Приміром, у Києві їх запросто можна продати за 300-350 гривень. По магазинах ціна звичайно більша, але там не завжди якість і виконання роботи на належному рівні.  Тканини й фурнітуру (металеву і пластмасову) купую в столиці, бо в Житомирі нічого не можна підібрати нормального.  Спеціально їду в Київ і кілька годин ходжу по магазинах, обираю тканини для майбутніх метеликів. В інтернеті нічого не замовляю. Найбільше беру матеріали чорного і червоного кольорів –  це так звані «ходові» кольори. Також популярні синій, жовтний, у «горох», «клітинку» й «турецький огірок». Найдорожчі метелики з шовку, для яких важко знайти матеірал, а при пошитті з ним чимало мороки.  Добре формувати виріб із  бавовни, але ця тканина не довговічна. Поліестрові метелики гарно тримають форму, є великий вибір тканини і кольорів. Ці метелики найдешевші».

Між іншим, хлопець окремо виділяє так звані «зимові» метелики на липучках. Метелики від Іллі Волкова покупець отримує в спеціальній упаковці. Попередньо із майстром замовник може узгодити усі деталі. На пошиття одного метелика йде більше двох годин, ще близько години на нагрудну хустинку. Хлопець пробував шити чоловічі краватки і одного разу для експеременту навіть пошив жіночу. В планах зареєструвати власний бренд і вийти на міжнародний рівень.

«Щоб зареєструвати бренд, треба значна сума коштів, а сама процедура реєстрації триває близько року, – наголошує Ілля. – Якщо вдасться вийти на іноземних замовників, то звичайно ціна на метелики буде вже у доларах і  трохи  вищою. Поки це заняття приносить для мене невеликий дохід, але залишати справу я точно не збираюся. Фізично  не встигаю шити метелики у великій кількості, але якщо буде попит, то подумаю про розширення виробництва. Хотів би взагалі займатися виготовленням різноманітних чоловічих аксесуарів – запонок, краваток, хустинок, підтяжок. Затрати на пошиття метеликів відносно не значні, але це дуже клопітка робота і брак тут не допустимий. Все має бути ідеально».

Як це не парадоксально, але у Іллі власних метеликів не має. Зізнається, що один-єдиний метелик викупили буквально з шиї після концерту в Рівному. У той час в деяких клієнтів майстра є по кілька метеликів різного фасону.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в альбомі Першого житомирського в соцмережі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here