Home Місто Житомиряни зустріли з пологового сестер «кіборга» – трійнят Ільницьких. ФОТО

Житомиряни зустріли з пологового сестер «кіборга» – трійнят Ільницьких. ФОТО

306

«Я завжди любитиму вас п’ятьох», – такими словами 4 квітня житомирянин Андрій Ільницький зустрічав із пологового будинку свою дружину Лілію. У перинатальному центрі 12 квітня вона народила йому трьох донечок – Сашу, Машу та Дашу.

Деякий час трійнята були під наглядом лікарів, а нині нарешті відправляються додому. Їх вага уже більше трьох кілограмів.

Зустрічати багатодітну родину прийшли представники влади міста, активісти, волонтери, а ще друзі та бойові побратими їх загиблого сина.

Восени 2014 року у зоні АТО на Сході країни Ільницькі втратили єдиного сина. У той день Дмитро – десантник 90 батальйону, святкував своє 24-річчя, помер від отриманих поранень.

Вже після народження донечок батьки зізналися, що мають таке потрійне щастя, адже у малят є свій ангел-охоронець – їх старший брат.

Дехто із присутніх на зустрічі у пологовому зізнається, що тривалий час не могли повірити у таке диво. Родину Ільницьких називають героїчною. Вони виховали сина героя, який загинув, захищаючи свою державу, а його мама і тато, попри біль втрати, зважились на народження дітей.

Щасливого татуся усі вітають та обіймають. Трьох донечок йому виносять по черзі. Батьки одразу показують, де Даша, Маша та Саша. Кажуть, що дівчатка схожі на тата.

Вже до кінця травня, відзначає директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко, для трійнят привезуть спеціальний візочок. Його на замовлення виготовляє підприємство у сусідній Польщі. Там історію немовлят та їх родини знають добре, тож зголосилися докласти максимум зусиль, аби вже найближчим часом сестрички «кіборга» могли виходити на прогулянку з батьками у новенькому візочку.

Ще одним подарунком для родини стане нове помешкання. Депутати міськради виділили кошти на придбання житла і у найближчий час квартиру для багатодітних Ільницьких обіцяють купити.

Зустрічаючи родину з пологових, друзі та рідні дарують квіти та необхідні для малечі речі. Батьки дякують за підтримку і відзначають, що отримують вітання з усієї країни й досі. Бабуся дівчаток бажає їм здоров’я, а усім українцям – миру та перемоги.

Юлія ДЕМУСЬ



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here