Home Місто Житомиряни зібрали 400 підписів за повернення місцевого ”Беркуту” зі столиці. ФОТО

Житомиряни зібрали 400 підписів за повернення місцевого \”Беркуту\” зі столиці. ФОТО

151

 Протягом трьох днів в Житомирі на майдані Корольова активісти місцевого Євромайдану збирали підписи під зверненням до місцевих очільників правоохоронних органів, у якому вимагають відкликати підрозділ "Беркуту" з Києва.

Кажуть, що у приміщенні на Щорса, де зазвичай перебувають житомирські беркутівці нині лише черговий, а жодного бійця нема. Житомиряни ж наполягають на тому, щоб керівництво повернуло хлопців у місто і вони мають виконувати свою роботу тут, а не виконувати злочинні накази чиновників на Грушевського.

Відповідне звернення активісти передали під час акції 5 лютого і запевнили, що готові зібрати і більше підписів, якщо це буде потрібно –  тільки б "Беркут" вернувся додому.

Учасники акції зібралися на майдані Корольова і закликаючи інших житомирян приєднуватися до них, пройшли по Бердичівській на Бульвар до приміщення УМВС в Житомирській області. Там вони ще раз нагадали про свої вимоги, а потім намагалися пройти всередину, аби передати звернення.

Втім, заступник начальника управління особисто вийшов забрати пакет представлених документів і не забажав відповісти ані на питання мітингувальників, ані журналістів.

Зокрема, коли його запитали скільки житомирських бійців спецпідрозділу "Беркут" зараз знаходиться у Києві, він повідомив, що це не прес-конференція, де б він міг озвучувати таку інформацію.

Юлія ДЕМУСЬ

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here