Home Місто Житомиряни в драмтеатрі попрощалися з керівником ансамблю «Льонок» Іваном Сльотою

Житомиряни в драмтеатрі попрощалися з керівником ансамблю «Льонок» Іваном Сльотою

103

У Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги 29 липня відбулося прощання з видатною особистістю, народним артистом України, художнім керівником і головним диригентом Поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок» Іваном Сльотою.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Висловити свої щирі співчуття родині прийшли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, в.о. міського голови Людмила Цимбалюк, близькі, друзі, колеги та пошановувачі творчості Івана Михайловича.

З рідного села Яснозір’я Черкаської області, де народився народний артист, приїхала сільський голова Лідія Поповичук. Жінка розповіла, що як тільки односельчани дізналися про сумну звістку, одразу ж вирішили приїхати до Житомира, аби попрощатися з поліським генієм.

Нагадаємо, за життя наш земляк отримав звання «Народний артист України» (1979 рік), був двічі нагороджений орденами «За заслуги» II та ІІІ ступенів. 2013-го року, згідно з Указом Президента України №2842013 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва», отримав орден «За заслуги» І ступеня. Крім того, був відзначений орденом «За заслуги перед Житомирщиною». А 3 грудня 2012 року, в день 75-річчя Івана Сльоти, керівництво області нагородило митця почесною відзнакою обласної ради «Честь і слава Житомирщини».

У людських душах завжди буде цвісти його льон та розквітатимуть дивовижні поезії. Житомирщина схиляє голови перед світлою і вічною пам’яттю Івана Сльоти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here