Home Місто Житомиряни можуть підтримати дітей із синдромом Дауна, приєднавшись до флешмобу «Lots of...

Житомиряни можуть підтримати дітей із синдромом Дауна, приєднавшись до флешмобу «Lots of socks»

129

У соцмережі представники організації "Діти сонця" запустили серед житомирян флешмоб  "Lots of Socks" до Всесвітнього дня людей з Синдромом Дауна, який відзначають 21 березня.

Двадцять перший день третього місяця був обраний не випадково, щоб показати, що синдром Дауна пов`язаний із наявністю у клітинах людини 3-тьої хромосоми у двадцять першій парі.

Мета цього міжнародного руху – звернути увагу суспільства на проблеми людей з синдромом Дауна. Акція пропонує кожному в цей день одягнути різнокольорові шкарпетки і за допомогою такого незвичайного аксесуара відчути себе не таким, як усі, і зрозуміти, що значить жити під пильним і часто недобрим поглядом оточуючих.

Суть акції в тому, що люди, які виражають толерантність і підтримку людям з синдромом Дауна 21 березня одягнуть яскраві, непарні шкарпетки, гольфи, гетри або зайвий носок, як символ додаткової хромосоми. Пропонується також з шкарпеток зробити шарф або краватку, або просто прив’язати до сумки, до коляски, до антени автомобіля або вкласти в кишеню піджака.

Для того, щоб взяти участь у акції, вам необхідно:

1. До 21-го березня придбати кольорові шкарпетки. Придбати носочки ви можете в організації "Діти Сонця", за адресою м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 4 підлітковий клуб "Пролісок", Сніжана Кісішвілі.

2. Зробити селфі з носочками або попросити когось сфотографувати вас.

3. Викласти фото у Фейсбук/Вконтакті, щоб якомога більше людей дізналися про акцію і змогли долучитися до неї.

4. 21-го березня одягнути ці яскраві шкарпетки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here