Home Місто Житомирян закликають не заправлятися в окупанта. ФОТО

Житомирян закликають не заправлятися в окупанта. ФОТО

114

Активісти Громадянського руху «Відсіч» (спільно з волонтерами) провели у Житомирі акцію на АЗС Лукойл Вул. Київське шосе, 44А. Учасники акції символічно продемонстрували, що купівля бензину на російських заправках — це фінансування російської військової агресії проти України.

На думку активістів, багато хто з українців, заправляючись на російських АЗС, не усвідомлює, що нафтогазовий бізнес є основним джерелом доходів Російської Федерації — країни, що вже окупувала значну частину української території та прагне поневолити всю Україну. Цей бізнес особисто контролює російський фюрер Путін, він спрямовує доходи з продажу бензину на подальше загарбання України, на вбивство українських вояків та мирних громадян. Тож метою акції було донести до українських водіїв, що купуючи російський бензин, вони фактично стають співучасниками цих убивств.

Щоб пояснити українським громадянам увесь масштаб загрози від купівлі російського бензину, активісти розгорнули великий банер з надписом: «Не заправляйся в окупанта». Але тримати цей банер активісти могли лише декілька хвилин, оскільки на них напала охорона АЗС Лукойл. Активістів штовхали, намагалися вибити з рук відеокамеру, вирвали й порвали банер. Цими діями АЗС Лукойл лише підтвердили слова активістів, вона не лише фінансує війну, а й нападає на мирних протестувальників, які намагаються донести правдиву інформацію до українців. Активістів не здивувала така реакція працівників АЗС Лукойл, хоча і обурило, тому учасники акції вирішили згодом знову навідатися до цієї заправки, щоб влаштувати акцію-флешмоб.

Відповідні акції бойкоту російських АЗС пройшли в інших містах України – Києві, Вінниці, Херсоні, Миколаєві, Львові, Черкасах, Дніпропетровську

 

Контакти: 093 97 99 643 (Інна)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here