Home Місто Житомирські студенти наготували 50 страв на ярмарок, щоб зібрати гроші для військових....

Житомирські студенти наготували 50 страв на ярмарок, щоб зібрати гроші для військових. ФОТО

284

У холі Житомирського державного технологічного університету увесь день 7 квітня людно, патріотчно та смачно: тут студенти влаштували благодійний ярмарок, аби зібрати гроші на ліки для військових у місцевий госпіталь.

У вишиванках та під патріотичні пісня вони запрошують усіх приєднуватися до акції «Передай тепло герою», аби військові, які вже два роки обороняють Україну, відчули турботу та увагу кожного заради кого стоять на Сході.

Продають холодні закуски, торти, тістечка, компоти та інші напої, желе, мармелад, пироги, млинці, а покупцям дарують патрітичні «метелики».

Асортимент вражає – близько 50 різновидів різної солодкої смакоти. Ціни демократичні – 4, 5, 9, 12 гривень, але за бажанням можна кинути і більшу суму у скриньку.

«Все це підготували студенти факультету економіки та менеджменту спільно з колегами із гірничо-екологічного факультету та факульльтету обліку та фінансів, – розповідає ініціатор проведення ярмарку «Передай тепло герою» Віталія Нетребін. – Готували вдома, у гуртожитку чи купували щось, аби стати частинкою гарної справи. Принесли все зранку, виставили на продаж і вже після першої пари студенти і викладачі приходили у нас купували собі щось. Ярмарка буде протягом дня. Крім цього, у нас є спеціальна зона, де розміщена інформація та реквізити учасників АТО, які наразі потребують коштів на лікування та реабілітацію. Можна прочитати історію та переказати кошти. Окремо пропонуємо написати побажання героям чи залишити якісь речі, медикаменти. Під час минулої масштабної акції «Час добра» ми зібрали багато продуктів та засобів гігієни, які передали хлопцям під час відвідин Житомирського військового госпіталю».

Напередодні, 6 квітня, у технологічному університеті провели благодійний марафон, учасниками якого стали понад 120 студентів і викладачів.

Органи студентського самоврядування ЖДТУ – студентська профспілка, яку очолює Владислав Савіцький, студентський ректорат, яким керує Сергій Цвяк, студентські декани факультетів, а також керівництво навчального вузу, студентство і викладачі активно допомагають військових у госпіталі та на передовій, проявляючи активну громадську позицію.

Зауважимо, що за постійну підтримку поранених військовослужбовців студентка ЖДТУ Віталія Нетребін та випускниця вузу Наталія Гончаренко були відзначені футболками і сувенірною продукцією всеукраїнської волонтерської ініціативи «Герої АТО».

Безпосередньо на акції «Передай тепло герою» була використані публікації про поранених бійців із цього сайту, а учасників акції прикрашали наліпки та значки «Я підтримую «Герої АТО».

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото у групі Першого Житомирського в соцмережі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here