Home Місто Житомирські стоматологи порушують бюджетне законодавство

Житомирські стоматологи порушують бюджетне законодавство

94

Стаціонарне стоматологічне відділення невдовзі переїде до обласної клінічної лікарні ім.Гербачевського. Про це говорили на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Керівник департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас повідомив, що наразі в обласному стоматологічному об’єднанні немає належних умов для надання медичної допомоги хворим із важкими патологіями.

Такі пацієнти, як правило, переводяться до обласної клінічної лікарні, де їх оперують щелепно-лицьові хірурги спільно з іншими спеціалістами.

В облстоматоб’єднанні нараховується 40 ліжок, у 2012 році фактично не працювало 5 ліжок.

Крім того, частина кошторисних призначень обласної клінічної лікарні витрачається на утримання даного відділення, що є порушенням чинного бюджетного законодавства.

Вирішено, що в обласній клінічній лікарні стоматологічне відділення буде розгорнуто на 30 ліжок і розміщуватиметься на третьому поверсі колишньої консультативної поліклініки.

Перебування стоматологічного відділення у складі багатопрофільного закладу, яким є обласна клінічна лікарня, дозволить забезпечити своєчасне консультування профільних хворих суміжними спеціалістами та спільне ведення їх у разі ускладнень, інформує прес-служба обласної ради.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here