Home Місто Житомирські рятувальники ліквідували імітовану пожежу. ФОТО

Житомирські рятувальники ліквідували імітовану пожежу. ФОТО

144

30 жовтня до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в Корольовській районній котельні № 6, що сталася внаслідок вибуху. За інформацією співробітників установи зник один з машиністів котлів. Уже прийнято міри щодо евакуації персоналу та припинено подачу газу до котла. Потрібна негайна допомога.

Саме така легенда була задумана для проведення тактико-спеціальних навчань щодо ліквідації умовної пожежі. Головна мета навчання – перевірити готовність до реагування на надзвичайні ситуації природного характеру, пов’язані із несприятливими погодними умовами, а також відтренувати особовий склад залучених підрозділів щодо практичної діяльності при проведенні рятувальних та інших невідкладних робіт. До участі в навчаннях залучалися сили та засоби оперативно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС у Житомирській області та спеціалізовані служби цивільного захисту.

Отримавши повідомлення про надзвичайну подію, диспетчер оперативно-координаційного центру направив до місця пригоди пожежно-рятувальні підрозділи, передав інформацію черговому УМВС, черговому ДАІ – для перекриття вулиць та проїзду пожежної техніки до місця виклику, черговому по водоканалу – про підвищення тиску у водогінній мережі в районі вулиці, де розташований об’єкт, а РЕС – для дистанційного відключення об’єкту від електроенергії.

Рятувальники, які прибули до місця виклику доповіли, що з одного із котельних залів йде густий дим. Провівши розвідку, вони встановили, що осередок загоряння знаходиться у котельному залі № 3. Загальна площа пожежі складає 150 кв. м. Будівля зазнала суттєвих руйнувань та постраждалий співробітник установи, ймовірно опинився у цегляній пастці. Після проведення ретельних пошукових робіт, надзвичайники знайшли потерпілого машиніста котлів під завалами та вивели його на свіже повітря. Після чого травмованого чоловіка передали до рук медиків, які надали йому першу допомогу. Більше травмованих в приміщенні котельні виявлено не було. В цей час інше відділення вогнеборців не допустило перекидання полум’я на суміжні приміщення та несущі конструкції. Завдяки злагодженим діям усіх спеціалізованих служб цивільного захисту котельню вдалося врятувати від повного знищення.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

По закінченню заходу відбулося підбиття підсумків з особовим складом, що залучався до спільних навчань. За оцінкою керівників навчань вдалося злагоджено відпрацювати дії оперативних підрозділів області та спеціалізованих служб цивільного захисту в умовах виникнення надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here