Home Місто Житомирські прикордонники розповіли про результати роботи у 2016 році

Житомирські прикордонники розповіли про результати роботи у 2016 році

117

20 січня в Житомирі відбулося засідання колегії Північного регіонального управління Держприкордонслужби, на якій підбили підсумки оперативно-службової діяльності в 2016 році та окреслили завдання на цей рік.

Керівником даного колективу генерал-майором Валерієм Курніковим відмічено, що враховуючи напружену суспільно-політичну ситуацію в країні та зовнішні загрози персоналом управління вдалося забезпечити адекватну протидію активізації протиправної діяльності на державному кордоні.

Обстановка у пунктах пропуску протягом року характеризувалась зменшенням пасажиро-транспортного потоку. Загалом за цей період державний кордон України в пунктах пропуску Північного регіонального управління перетнуло в установленому порядку майже 10,5 млн. осіб та 3 млн. одиниць транспортних засобів, не пропущено через державний кордон з різних причин 3467 осіб, з яких 2207 іноземців.

Персоналом затримано 593 порушників державного кордону, з яких 31 незаконний мігрант. Складено 3876 протоколи про адміністративні правопорушення стосовно громадян, накладено штрафів на суму більше 1,7 млн. грн.

Виявлено та вилучено: 90 одиниць зброї, 638 штук боєприпасів, 500 г вибухових речовин, майже 11,5 кг наркотичної речовини, більше 5 кг психотропних речовин та прекурсорів, контрабандних товарів на суму майже 10,7 млн. грн., 89 автомобілів, з яких 14 викрадених, 34 з підробленими та несправними документами.

Протягом цього року оперативними підрозділами регіонального управління на ділянці відповідальності було припинено діяльність 29 протиправних груп у складі 106 осіб.

У ході засідання генерал-майор Валерій Курніков наголосив, що основним напрямком в роботі є завдання: щодо забезпечення охорони та оборони кордону; організації ритмічної роботи пунктів пропуску та створення комфортних умов для учасників міжнародного руху;недопущення втягування персоналу у протиправну діяльність; підготовки до практичного застосування мобільних підрозділів на загрозливих ділянках; проведення заходів інженерного та фортифікаційного облаштування державного кордону.

Віктор Вирва

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here