Home Місто Житомирські десантники провели бригадні тактичні навчання в п’ятьох областях України. ФОТО

Житомирські десантники провели бригадні тактичні навчання в п’ятьох областях України. ФОТО

144

 

У командуванні Високомобільних десантних військ Збройних Сил України відбулося підведення підсумків проведення бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою та десантуванням 95 окремої десантно-штурмової бригади.

Керівник навчань – командувач Високомобільних десантних військ генерал-лейтенант Михайло Забродський розпочинаючи захід відзначив, що особливостями даних навчань було те, що всі практичні етапи проходили на різних полігонах України, відпрацьовувалися різні завдання у різкій зміні обстановки.

– Під час навчань, ми відпрацювали багато різних складних завдань, і показали доволі хороші результати. Однак, ми повинні не зупинятися на досягнутому, а продовжувати удосконалювати свої уміння та навички у застосуванні бойових підрозділів із переважаючими силами противника, – сказав генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Нагадаємо, що протягом дев’яти днів, десантники відпрацювали різні навчально-бойові завдання на п’яти військових полігонах України. Кожна практична фаза навчань проходила у тісній взаємодії із армійською авіацією Сухопутних військ, військово-транспортною та штурмовою авіацією Повітряних Сил, частинами та підрозділами оперативного забезпечення Збройних Сил України.

Розпочався перший етап навчань на Житомирщині, де десантники відпрацювали ведення рейдових дій та захоплення вигідного рубежу. Далі, здійснивли майже 500-кілометровий марш до Волинської області. На авіаційному полігоні «Повурськ» були відпрацьовані дії тактичного повітряного десанту, захоплення важливих об’єктів інфраструктури та забезпечення виходу основних сил для подальших наступальних дій.

Діставшись полігону Широкий Лан, Житомирські десантники здійснили десантування особового складу і вантажів з важким піхотним озброєнням та подальшим ведення рейдових дій. Також в рамках навчань, через річку Південний Буг була наведена поромна переправа, шириною 450 метрів.

Наступний етап проходив на Київщині. Першим в «бій» вступив річний десант, який на катерах форсував Дніпро. Інші десантно-штурмові підрозділи за допомогою спеціального обладнання здійснили безпарашутне десантування з вертольотів.

Також в рамках навчань, в перше в історії реактивної артилерії, десантники застосували ведення вогню з РСЗВ БМ-21 «Град» з поромної переправи з центру річки Дніпро. Після цього, на поромних переправах основні сили бригади переправилися на протилежний берег. Загальна ширина переправи становила майже п’ять тисяч метрів.

За планом навчань, один із десантно-штурмових загонів був доставлений на вертольотах на Чернігівщину, де відпрацював десантно-штурмові дії. Десантникам необхідно було знищити об’єкт противника, в подальшому захопити та утримувати вигідний рубіж

Завершаючи підведення підсумків, командувач Високомобільних десантних військ генерал-лейтенант Михайло Забродський акцентував на певні недоліки та визначив подальші завдання.

Прес-служба командування ВДВ ЗС України


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here