Home Місто Житомирські ДАІшники взялися за стихійні парковки біля мерії. ФОТО

Житомирські ДАІшники взялися за стихійні парковки біля мерії. ФОТО

89

 

Аби вкотре нагадати водіям про безумовне дотримання Правил дорожнього руху, працівники ДАІ провели черговий рейд в обласному центрі. Під пильною увагою охоронців дорожнього порядку перебувають центральні вулиці міста та паркування автомобілів у заборонених місцях.

Визначити місця проведення рейду ДАІшникам активно допомагає громадськість і самі водії транспортних засобів, які щодень зіштовхуються з проблемою проїзду по житомирській вулично-шляховій мережі через накопичення припаркованих автівок у місцях, не передбачених для зупинок-стоянок.

Про це повідомляє УДАІ УМВС України в Житомирській області.

Водії відверто ігнорують знаки заборони й біля житомирської мерії. Відтак, рейд ДАІшників розпочався з вулиці Великої Бердичівської.

– Порушення правил паркування – начебто, і незначне порушення, – зазначає т.в.о. начальника УДАІ УМВС Володимир Гриб, – але воно створює значні незручності іншим учасникам дорожнього руху, у т.ч. пішоходам. Тому під час відпрацювання працівники ДАІ проводять профілактичні бесіди з водіями, а злісних порушників ПДР притягують до адміністративної відповідальності. З початку року лише у Житомирі задокументувано близько 500 порушень правил зупинки-стоянки.

Ця робота не залишилась поза увагою у жителів обласного центру. До профілактики, яку проводили ДАІшники час від часу долучалися й пішоходи, від себе розповідаючи водіям-порушникам про незручності, які вони створюють у русі, паркуючи свої автівку на тротуарах і пішохідних переходах.

У подальшому працівники ДАІ продовжуватимуть практику рейдувань на вулично-шляховій мережі міста. Проте, за словами головного ДАІшника Житомирщини Володимира Гриба, необхідно пам’ятати, що жодні примусові методи не зможуть навести більшого порядку на дорогах, ніж свідоме дотримання вимог Правил дорожнього руху його учасниками.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here