Home Місто ”За кілька тижнів розпочнеться прийом документів для оформлення ”Карт житомирянина”, – Ткачук

\”За кілька тижнів розпочнеться прийом документів для оформлення \”Карт житомирянина\”, – Ткачук

101

 "Підписали договір з банком та затвердили порядок видачі "Карти житомирянина", – повідомив у мережі Фейсбук 6 червня заступник міського голови Житомира Дмитро Ткачук. –  Вже за кілька тижнів розпочнеться прийом документів для оформлення карт.

У першу чергу планується видати такі картки всім пільговика міста, окрім того отримати свій "місцевий паспорт" можуть і інші мешканці міста.

В цілому, на карті діятиме не менше 7 різних функцій, першою і основною з яких буде забезпечення пільгового проїзду та знижок у вартості проїзду в громадському ранспорті Житомира".

“Карта житомирянина" – це іменна багатофункціональна електронна пластикова картка,  яка є матеріальним носієм персональних даних утримувача карти і підтримує додатки, пов’язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки  та інших інформаційних сервісів і послуг.

Метою створення інформаційно-телекомунікаційної системи «Карта житомирянина» є надання жителям міста  зручного та універсального інструменту для отримання послуг. В першу чергу цезабезпечення обліку проїзду в громадському міському пасажирському транспорті.

Карта “Картка житомирянина” зможе  забезпечувати можливість підключення інших додатків, а саме:

 

  • Соціальний додаток – містить перелік пільг, доплат, допомог, компенсацій інформацію про діяльність утримувача картки (трудова діяльність, навчання, тощо);
  • Персоналізований додаток – містить персональні дані утримувача картки (для ідентифікації утримувача картки за прізвищем, ім’ям, по батькові, соціальним номером, тощо).
  •  Комунальний додаток – надає можливість оплати житлово-комунальних послуг, та ведення обліку пільг та субсидій, тощо.
  • Медичний додаток – для надання і отримання медичних послуг, обслуговування у медичних закладах та установах м. Житомира та їх обліку, занесення та зберігання на картці антропометричних та амбулаторних даних (наприклад, група крові, медичні препарати, що викликають алергічні реакції, іншої інформації, наприклад, медичного страхування, програм лояльності;
  • Торговий додаток – надання та облік знижок в підприємствах, закладах, організаціях та установах, тощо.
  • Освітній додаток – формування електронного середовища взаємодії батьків, інфраструктури міста, навчальних закладів для забезпечення інтересів учнів у навчальних закладах міста Житомира.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here